Política

Nebrera deixa el PP i l'escó "per coherència" i nega que vagi a cap altra formació

Considera que el parlamentarisme és "inútil" i demana la "regeneració" dels partits

"Amb tristor" i visiblement afectada, la parlamentària del PP de Catalunya Montserrat Nebrera ha confirmat finalment aquest dilluns que deixa el partit i el seu escó i ho fa, ha destacat, "per coherència" i amb dures crítiques al sistema actual declarant que "el parlamentarisme és inútil" perquè està controlat pels aparells dels partits.

Així ho ha dit a la sala de premsa del Parlament, on ha volgut deixar ben clar que no se'n va a cap altra formació política de dins ni de fora del Parlament.

Nebrera ha enviat aquest dilluns al matí una carta per fax al president del PP, Mariano Rajoy, en la qual expressa amb "molta tristesa" que ha de deixar el partit després de "fracassar" en el seu intent per ampliar la seva representació i canviar el seu model de funcionament com a "sucursal" de Gènova.

Ha explicat que Rajoy no l'ha rebuda malgrat comprometre's a això després del congrés del PP català, en què va fracassar en el seu intent de presidir el partit davant de la candidata oficial, Alícia Sánchez-Camacho, encara que va aconseguir més d'un 40% de suports de forma inesperada.

Montserrat Nebrera ha assegurat que se'n va "sola" del PPC però, en la seva aposta per liderar una nova formació liberal-conservadora, s'ha referit als "molts militants" que li expressen el seu "suport", a Madrid i a Catalunya, amb els quals espera trobar-se en un "futur immediat".

En un gest de "regeneració" política, Nebrera ha assegurat que ha deixat l'escó del Parlament, cosa que oficialitzarà avui mateix o demà davant el president de la cambra, malgrat que podria haver mantingut l'acta perquè hauria estat "molt fàcil, còmode i sobretot rendible".

Nebrera ha afegit que la decisió està relacionada amb la publicació del seu llibre En legítima defensa, que sortirà a la venda la setmana que ve, i en què expressa crítiques clares a la direcció del PP català i al sistema actual de partits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

El primer ministre escocès vol mantenir-se en el poder tot i trencar la coalició

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona