Política

La contra

Urnes independents i itinerants

La plataforma Terrassa Decideix explica els motius i preparatius de la consulta del 23 de gener sobre la independència a pares i professors de l'Escola Pia de Terrassa

La plataforma ciutadana Terrassa Decideix està accelerant el ritme d'activitats per donar a conèixer la consulta popular sobre la independència prevista per al 23 de gener que ve. La comissió de comunicació de l'entitat, que ja és integrada per més de sis-centes persones, està fent una tanda de trobades en diverses institucions i entitats del municipi per donar a conèixer la iniciativa, els motius que els han portat a impulsar-la i les activitats de promoció que es desenvoluparan, i, de passada, intenten aconseguir algun voluntari més i fomenten la participació mitjançant el vot anticipat, a més d'informar que es poden fer aportacions dineràries per ajudar-los a muntar tota la logística. Dimecres es va fer l'última presentació al teatre de l'Escola Pia per al professorat i les mares i pares dels alumnes. Va ser el membre de la comissió de comunicació Jesús Viñas l'encarregat de donar les explicacions pertinents i anunciar que a partir del 6 de desembre que ve es podrà començar a fer el vot anticipat a les dues seus fixes que té actualment la plataforma: l'Arxiu Tobella i el casal Anna Murià, situat al carrer de l'Església.

Però, conscients que la participació ha anat minvant des de la primera i molt mediàtica consulta d'Arenys de Munt –s'ha fet a 500 municipis amb una participació de 594.624 persones–, l'organització de la de Terrassa, aconsellada per la de Sabadell, que ja la va fer i va aconseguir un 13,8% de participació, ha decidit buscar de forma proactiva el vot i no esperar només que la gent s'acosti a les urnes el 23 de gener. Per aquest motiu, i segons els voluntaris que tinguin disponibilitat, volen treure a partir del 6 de desembre, i durant 40 dies, les urnes al carrer. La intenció és incitar la gent a votar, buscar-la, animar-la, i per fer-ho s'aniran traslladant a diversos indrets amb trànsit de vianants, com ara la plaça Vella –aprofitant la Fira de Santa Llúcia–, els instituts –poden votar els més grans de 16 anys– i llars d'avis, va explicar Viñas. Per a una alta participació, i la intenció és superar el 20% de persones que es pronunciïn a la pregunta “Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”, el vot anticipat és clau, com ja es va demostrar a Mataró, on només aquest vot va sumar el 17% de la participació.

Viñas, després d'argumentar les raons conegudes sobre el dret internacional a l'autodeterminació, unes balances fiscals discriminatòries, un marc legal que no reconeix cap sobirania a Catalunya, els atacs al català o la poca inversió en infraestructures per justificar la convocatòria del referèndum, va explicar que estan en la fase de recerca de locals per muntar 40 col·legis electorals el 23-G, i d'obtenir ingressos per augmentar la presència visual amb pancartes arreu de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona