Política

Clinton urgeix Egipte que escolti els clams de reforma i eviti la violència

La secretària d'Estat recorda que el govern egipci és un “fort aliat” dels EUA

Angela Merkel fa una crida per reclamar la fi de la violència

La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha urgit aquest divendres Egipte que escolti els clams de reforma dels ciutadans. Clinton, qui ha recordat que el país és un “fort soci” dels EUA, ha dit: “Volem continuar col·laborant amb el govern egipci i el seu poble. El que passarà finalment a Egipte és cosa dels egipcis”, ha dit la secretària d'Estat. “Com a socis d'Egipte, estem demanant que hi hagi una restricció per part les forces de seguretat i que no s'imposin mesures molt estrictes que siguin violentes i que hi hagi un diàleg entre el govern i la gent a Egipte”. Clinton també ha demanat a l'executiu de Mubarak que es reestableixi Internet i la telefonia mòbil.

Aquest dijous, el president dels Estats Units, Barack Obama, ja va alertar que les reformes eren absolutament necessàries a Egipte. En aquest mateix sentit i en un missatge a través del Twitter, el portaveu del departament d'Estat dels EUA, PJ Crowley, ha dit que “la reforma és vital per al benestar d'Egipte a llarg termini. El govern egipci hauria de veure la seva gent com a companys i no pas com una amenaça”.

Merkel també reclama la fi de la violència

De la seva banda, la cancellera alemanya, Angela Merkel, també ha fet una crida perquè Egipte acabi amb la violència des de la conferència anual del fòrum econòmic de Davos. “Hem de fer tot el que puguem perquè la violència acabi i no hi hagi víctimes innocents”, ha dit Merkel. “L'estabilitat al país és molt important però no si això suposa una retallada en la llibertat d'expressió”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.