Política

JESÚS MARÍN

CANDIDAT DE CIU DE CANET DE MAR

“Al govern s'han agafat a la cadira”

CiU vol prendre mesures per eixugar el dèficit de 10 milions d'euros millorant la gestió municipal

El candidat reconeix que no han volgut “fer sang” en un govern que considera que ha “perdut el temps”

Jesús Marín té 35 anys i és mestre d'educació especial al col·legi Yglesias de Canet. Va entrar en política l'any 2003 i ja va formar part de les llistes a l'anterior candidatura que encapçalava l'exalcalde Francesc Garcia. Ara l'objectiu de CiU és repetir els bons resultats per ser la força més votada, però aquest cop per governar.

Tot i ser la força més votada, CiU ha restat a l'oposició els últims anys. El pacte de la resta de grups li va prendre l'alcaldia que intentarà recuperar Jesús Marín.

Cares noves al capdavant de CiU i un altre cop en solitari.

“Hem fet un esforç important per renovar les llistes. Per part nostra es va intentar la coalició amb Unió, però va ser impossible. Si nosaltres renovàvem, ells també havien de fer l'esforç i no van voler”.

Com encaren la campanya?

“Farem una campanya en positiu. No es tracta de treure la porqueria d'aquests últims quatre anys. Volem en primer lloc prendre mesures per saber com es pot eixugar el deute de quasi 10 milions d'euros”.

I de quina manera s'afronta?

“S'han de fer propostes realistes, perquè la situació que ens espera és de moltes retallades. S'ha de millorar la gestió de l'Ajuntament, perquè es treballa com fa trenta anys. No parlem de fer fora ningú, però sí de reestructurar i professionalitzar els departaments”.

Vostès demanen explicacions pel conflicte laboral de la policia?

“Volem que es creï una comissió d'investigació, perquè arran dels dos expedients que es van obrir als agents, hi ha altres qüestions que s'han d'aclarir i esperem que es resolguin els propers mesos”.

Hi ha altres projectes que els preocupen?

“El futur de l'Odeon s'ha de desencallar com sigui i també és important tirar endavant l'hotel d'entitats a can Pinyol i que ERC va frenar per fer un museu dels Comediants. S'ha d'engegar com sigui un pla d'ordenació del territori, tot i que sabem que això val diners”.

I què millorarien?

“S'ha explotat el turisme cultural amb una fira del modernisme que pensem que ha costat massa diners. Al poble li falta millorar l'oferta gastronòmica, que és molt fluixa, i això passa per no tancar l'aparcament del centre a les 10 de la nit”.

CiU ha fet una oposició tova aquest anys?

“Jo no diria tant. Sí que hem estat moderats i perquè des d'un primer moment qualsevol iniciativa era rebutjada. Hem mirat de ser el més constructius possible aprovant moltes propostes del govern. No volíem fer sang, perquè és perjudicial”.

I la valoració del govern?

“Ha estat el govern que no ha deixat que governés CiU. Amb això ja està tot dit. Però és que a més només han mirat de mantenir i agafar-se fort a la cadira. Està clar que hem perdut el temps durant aquests quatre anys. A més, totes les inversions s'han pogut fer gràcies als ajuts de fora”.

CiU repetirà com a primera força?

“Estem convençuts i més després dels bons resultats autonòmics. En tenim ganes, de governar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.