Política

12.042 electors estan cridats avui a votar en les primàries del PSC de Barcelona

Els militants i simpatitzants del PSC de Barcelona hauran de decidir entre l'actual alcalde, Jordi Hereu, i l'exconsellera Montserrat Tura

Les 29 urnes s'han obert a les nou del matí a les deu seus de les agrupacions a cadascun dels districtes de la ciutat

Un total de 12.042 electors -3.425 militants i 8.617 simpatitzants- estan convocats avui a votar en les primeres primàries del PSC de Barcelona per elegir el seu candidat per a les eleccions municipals del 22 de maig.

Els militants i simpatitzants del PSC de Barcelona hauran de decidir entre l'actual alcalde, Jordi Hereu, i l'exconsellera Montserrat Tura, dipositant el seu vot en alguna de les 29 urnes que s'han obert a les nou del matí a les deu seus de les agrupacions a cadascun dels districtes de la ciutat.

Està previst que l'alcalde exerciti el seu dret a vot a les 11:30 hores a l'agrupació del districte de les Corts, mentre que Montserrat Tura no pot votar en aquestes primàries perquè no és militant de Barcelona, sinó de la federació del Vallès Oriental.

Les taules de votació estaran obertes fins a les 20.00 hores i la Federació Socialista de Barcelona té previst anunciar el resultat de les primàries cap a les 21.00 hores en un acte convocat en un cèntric hotel barceloní, on estaran seguint el recompte els dos candidats.

Encara que no existeixen precedents de primàries a Barcelona, les previsions del partit és que es registri una major participació dels militants que dels simpatitzants.

Els vots dels uns i dels altres, encara que seran recollits en urnes diferents, tindran el mateix valor a l'hora del recompte i guanyarà el candidat que sumi un vot més que el contrari en el còmput total.

El districte de l'Eixample és el que registra més militants del PSC a Barcelona i el de Sant Martí és el que té més simpatitzants, mentre que les Corts és on sumen menys militants i a Ciutat Vella on hi ha menys simpatitzants



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona