Política

Ortega acusa SI de tenir una “fixació malaltissa” amb les consultes i Bozal

La vicepresidenta del Govern respon a les crítiques d'Uriel Bertran a la consellera de Justícia i a la seva actuació contra les consultes independentistes

Recorda que en el partit de Laporta hi ha un exvocal del CGPJ

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha recordat aquest dimecres a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) que entre les seves files hi ha “un vocal del Consell General del Poder Judicial del Regne d'Espanya” i els ha acusat de tenir una “fixació malaltissa” amb les consultes independentistes i amb la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal.

En una intervenció al Parlament, Ortega ha respost així a les crítiques d'Uriel Bertran contra Bozal per haver instat el 2009, sent advocada en cap de l'Estat a Catalunya, a prohibir la consulta independentista convocada a Arenys de Munt.

Bertran ha criticat durament el nomenament de Bozal i ha considerat que la seva actuació contra la consulta d'Arenys de Munt, “contrària al dret a decidir” és el que “la incapacita com a consellera de Justícia”.

El diputat ha llegit diversos extractes del text del recurs de Bozal, i ha augurat que potser CiU no se'l va llegir abans de triar-la com a consellera de Justícia. “'Poden anar amagant el cap sota l'ala, però és molt clar que hi ha uns interessos de l'Estat a Catalunya en contra del dret a decidir que estan clarament identificats i representats en el seu Govern”, ha assenyalat Bertran, que ha criticat la mania de CiU de fitxar col·laboradors del PP quan tenien l'oportunitat d'agafar perfils sobiranistes.

Ha estat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qui s'ha encarregat de donar resposta al diputat de SI, cosa que ha provocat la queixa de Bertran, que ha lamentat que Ortega hagi de fer “d'escudera” de Bozal.

En un to dur, la vicepresidenta ha criticat la “fixació malaltissa” de Solidaritat amb el passat de Bozal, una actitud, ha dit, “totalment reprovable i que diu molt poc de la seva amplitud de mires polítiques”.

Després de recordar que és el Govern qui decideix la persona que ha de respondre les interpel·lacions, ha reclamat a Bertran que deixi de mirar el retrovisor, i sobretot que no ho faci de forma “esbiaixada”. En aquest sentit, ha replicat que SI té entre les seves files un exvocal del Consell General del Poder Judicial, en referència a Alfons López Tena, “però aquí no passa res”. “Vostè ens ha de dir qui ha de ser i qui no ha de ser en el Govern?”, ha preguntat indignada.

Ortega ha reiterat la postura del Govern sobre les consultes populars. “El Govern ni promourà ni posarà pals a les rodes perquè se celebri cap consulta. Aquestes corresponen a la societat civil i cal no confondre els papers”, ha remarcat. Això sí, l'executiu prepararà la seva pròpia normativa de consultes per no haver de demanar permís a l'Estat, amb el màxim consens possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona
judicial

L’ANC i els CDR es mobilitzaran el 9J per l’empresonament d’Abel Mora

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Els neerlandesos voten avui amb l’ultradretà PVV i l’esquerra com a favorits

BARCELONA
política

La llei d’amnistia es publica al Butlletí Oficial de les Corts

barcelona
guerra a gaza

Espanya se suma a la causa de Sud-àfrica contra Israel per genocidi en el TIJ

barcelona