Política

Puigcercós proposa fer un referèndum vinculant

El president d'ERC també considera la possibilitat de fer una “declaració unilateral d'independència” per part del Parlament

Jordi Portabella vota a primera hora del matí

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha apostat aquest diumenge per “aprofitar la feina” de molts voluntaris que durant un any i mig han organitzat les consultes sobiranistes a nivell local i fer, aquesta mateixa legislatura, un referèndum vinculant a nivell català o una “declaració unilateral d'independència” per part del Parlament, tot i que no ho veu incompatible.

El líder republicà ha defensat aquest diumenge que la causa independentista és “constructiva i democràtica”, com ho demostra, segons ell, la consulta sobiranista de Barcelona i s'ha preguntat quina causa ha mobilitzat “tanta gent” en els últims anys.

Puigcercós ha acompanyat el candidat d'ERC a les municipals de Barcelona, Jordi Portabella, a votar a la mesa de Drassanes, a baix de tot de la Rambla. Puigcercós ha destacat que aquest diumenge “és un dia important per Barcelona, capital de Catalunya, però també per tots els demòcrates”, perquè la consulta és “un acte d'afirmació democràtica”.

Per la seva banda, Portabella s'ha mostrat “molt feliç” i fins i tot “nerviós” per poder votar a la seva ciutat natal per una causa que ha esperat “molts anys”. El candidat republicà ha considerat important el vot perquè suposa un aprofundiment democràtic, perquè és un dret inalienable dels ciutadans i perquè és un “pas endavant” en les llibertats col·lectives i per constituir un estat propi.

Portabella no ha pogut votar immediatament quan ho ha intentat, perquè el sistema informàtic havia saltat per culpa d'un tall elèctric i de la connexió a internet. Al cap de pocs minuts, molt alegre, ha pogut introduir el seu vot a l'urna i penjar-se la xapa amb la inscripció jo ja he votat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona