Política

El PSOE i el PP aplaudeixen la sentència del Suprem sobre Bildu

Bildu recorre la resolució al Constitucional i adverteix que la UE “no permetrà” un “atropellament democràtic pactat pel PSOE i PP”

El PNB denuncia la intencionalitat política de la resolució

El PSOE i el PP han coincidit avui a l'hora de mostrar la seva “satisfacció” per la decisió del Tribunal Suprem (TS) d'anul·lar les llistes de la coalició electoral Bildu. El PSOE ha instat l'esquerra abertzale a “continuar fent passos” perquè és “evident que els que ha fet són insuficients”. El portaveu del PP basc, Leopoldo Barrera, també ha confiat que “totes” les decisions que pregui la justícia siguin en la mateixa direcció, en referència a la decisió que ha de prendre ara el Tribunal Constitucional. Barrera també ha valorat “la unitat dels dos grans partits”.

Tant el govern espanyol com el govern basc han mostrat la seva satisfacció i respecte, respectivament, per la sentència.

D'altra banda, Bildu ha confirmat que recorrerà la sentència al Tribunal Constitucional (TC) advertit que la UE “no permetrà” un “atropellament democràtic” com el del TS, que, segons creu, “ha estat pactat pel PSOE i el PP”. En roda de premsa aquest matí, els màxims responsables d'EA i de Bildu, acompanyats per un centenar de candidats, han reiterat que si el TC no admet els seus arguments “la vida d'Europa està oberta” i a més, sol·licitaran “la nul·litat de les eleccions”. També han considerat que l“onada de resposta” ha de ser liderada, no per Bildu, sinó “per la ciutadania”. Els responsables de Bildu s'ha mostrat convençuts que estaran en l a propera cita electoral i ha indicat que “el poble no vol una nova situació d'excepcionalitat electoral i de segrest de les institucions”.

Per la seva banda, el PNB ha denunciat “la intencionalitat política” de la decisió del TS i ha advertit que es tracta “d'una de les pitjors notícies pel futur d'Euskadi i l'Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.