Política

El 72% dels nord-americans se sent “alleujat”per la mort de Ben Laden

Segons un sondeig del ‘Washington Post', el 56% aprova la gestió d'Obama

Un 16% dels enquestats estan espantats per la possibilitat de represàlies amb nous atemptats

El 72% dels nord-americans se sent “alleujat” per la mort d'Ussama ben Laden mentre que el 60% es mostra “orgullós” que el líder d'Al-Qaida fos abatut per un comando nord-americà aquest dilluns al Pakistan, d'acord amb un sondeig publicat aquest dimarts pel diari The Washington Post.

Segons aquest sondeig, la mort de Ben Laden ha fet millorar la valoració del president, Barack Obama. Així el 56% aprovar la seva tasca com a president, enfront del 38% que la desaprova. Aquestes dades suposen una millora respecte a un sondeig realitzat a mitjans d'abril, en el que l'aprovació era del 47% i la desaprovació del 50%.

En concret, el que més aproven els nord-americans és la seva gestió de l'amenaça del terrorisme, amb un 69% enfront del 21%, respecte del 56% de l'últim sondeig en què es va plantejar aquesta qüestió a l'agost de l'any passat.

El 60% dels consultats en aquest sondeig realitzat pel Pew Research Center dóna suport a la gestió d'Obama de la guerra a l'Afganistan, enfront del 15% que la desaprova. També en aquest terreny millora la imatge d'Obama, ja que el mes passat l'aprovació era del 44%.

Finalment, la pitjor valoració que fan els nord-americans del seu president és en matèria econòmica. Aquí, el 55% desaproven la seva gestió, enfront del 40% que l'aproven, tot i que aquests últims han augmentat dos punts en l'últim mes.

Pel que fa a la mort de Ben Laden, el 72% estan “alleujats”, el 60% “orgullosos”, el 58% “feliços” i només el 16% estan “espantats” per possibles represàlies amb nous atemptats. Preguntats sobre qui ha de dur els honors per la mort del líder d'Al-Qaida, el 76% aposten per Obama, mentre que el 51% es decanten per l'expresident George W. Bush. No obstant això, un aclaparador 97% atribueix el crèdit de l'operació a l'Exèrcit nord-americà i un 89% a la CIA i les altres agències d'intel·ligència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries