Política

El Pakistan té sota custodia una dona i vuit fills de Ben Laden

Una filla del fundador d'Al-Qaeda confirma que va presenciar com el seu pare era mort a trets

Un assessor d'Obama explica que el líder terrorista va viure cinc o sis anys a la casa d'Abbottabad

El Pakistan manté detinguts una dona i vuit fills d'Ussama ben Laden. Un alt càrrec dels serveis secrets pakistanesos, que no ha volgut ser identificat, ha afirmat que hi ha una desena de familiars del líder d'Al-Qaida esperant per ser interrogats. Segons aquesta font, una de les seves filles, d'entre 12 i 13 anys, ha vist com el seu pare moria tirotejat per un comando dels EUA.

El ministeri d'Afers Exteriors pakistanès ha confirmat més endavant en un comunicat que tenen sota custodia a diversos familiars de ben Laden. Després de ser interrogades, aquestes persones seran repatriats als seus països d'origen, i no als Estats Units, d'acord amb la legislació pakistanesa, ha assenyalat.

Un responsable governamental ha explicat que els familiars van quedar-se enrere perquè anaven en un helicòpter que va haver de quedar-se a terra a causa de problemes mecànics i no quedava espai a la resta d'aparells.

L'assessor de Barack Obama en matèria de lluita contra el terrorisme, John Brennan, ha explicat avui en un programa de la cadena CBS que el fundador d'Al-Qaida va viure durant els últims cinc o sis anys a la casa d'Abbottabad on va ser abatut aquest diumenge per forces especials dels EUA.

Imatges de l'operatiu

Brennan també ha dit que el govern dels Estats Units estava considerant la possibilitat de difondre unes fotografies i un vídeo pres durant l'operatiu, però que encara no s'havia pres una decisió. “Volem assegurar-nos que podem fer-ho d'una forma acurada. També volem anticipar la reacció que podria haver-hi de part d'al-Qaida o altres davant la difusió de certa informació”, ha declarat Brennan.

Altres fonts governamentals han afirmat a Reuters que s'està estudiant treure a la llum unes fotografies de les imatges del cadàver de Ben Laden com a prova que va morir el diumenge, així com fotografies del ritus funerari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries