Política

#Retallades ‘vs.' #fonsdecompetitivitat

El dia que Bob Marley era trending topic número u mundial, a Catalunya ens barallàvem entre dues etiquetes polítiques: d'una banda, #retallades, de l'altra, #fonsdecompetitivitat. A primera hora del matí, segons Twit.cat, els temes més comentats a Catalunya eren #22m, #psc i els retards a Ferrocarrils de la Generalitat, i just després #retallades per sobre de #fonsdecompetitivitat. A la tarda, tots dos temes afluixaven, i en sorgien altres com #novoteucamps, #tgn22m o #siglespsc. Al vespre ja no hi havia res a fer contra el Barça. El matí, però, va ser dur per @socialistes_cat: havien de justificar el que, en un tuït d'Ernest Maragall, era “impossible de compartir“. El president del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, va exercir ahir de portaveu a Twitter. Va respondre una trentena de queixes de tuitaires indignats amb el PSC amb l'argumentari habitual. “El PSC ja va votar-hi a favor dues vegades” i “la tossuderia de CiU ha impedit una victòria de Catalunya”, van ser dues de les respostes de @quimnadal. “Algú creu que si el PSC hagués votat diferent ara la situació seria diferent per cobrar el que ens deuen?”, defensava. Les queixes continuaven, però Nadal, educat, responia tothom, fins i tot l'agressiva crítica de l'economista neoliberal Xavier Sala Martín. Tot i això, la tuitesfera de CiU i ERC va seguir atacant. El mateix Xavier Trias –que va dir quan Hereu es planyia de les retallades que ell només parlaria de temes de ciutat en lloc de qüestions nacionals– va exclamar: “Hem d'exigir lideratge davant els 1.450 MEUR que l'Estat no ens paga!”. Evidentment, @Hereu2011 no va voler entrar gaire a la discussió i només va respondre una queixa defensant “que el fons de competitivitat hi arribi” però que no creu en “maniobres electoralistes”. Des d'ERC, l'actiu @davidminoves, exsecretari de Cooperació del tripartit, concloïa: “Votant contra el #fonsdecompetitivitat, el PSC ha fet la campanya a @CiU donant-li munició per continuar fent #retallades”. Alguns socialistes com els exconsellers Maragall i Tura, però, es van afegir a les crítiques al seu partit. “No comparteixo les excuses del PSC”, va reblar l'exdiputat José Antonio Donaire.

Neix l'haiku de campanya. La periodista d'aquest diari i poetessa Anna Ballbona ha creat i liderat l'etiqueta #haikudecampanya, en què fa versos –seguint l'estructura japonesa de l'haiku– sobre la campanya. L'últim resumeix el debat d'ahir al PSC: “L'autobús d'Hereu / fa una frenada de cop / metàfora seca”. L'acompanyeu?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES