Política

premià de mar

ERC farà un cos de voluntaris que vetlli per l'espai públic

La candidatura encapçalada per Josep Maria Molins considera que molta gent de la part alta dela localitat vol participar en la vida municipal però no se'ls ofereix la possibilitat

En moments de crisi s'ha d'apel·lar al sentiment col·lectiu dels veïns per tenir cura dels béns comuns. Aquesta és la tesi sobre la qual se sustenta una de les principals propostes de la candidatura d'Esquerra a Premià de Mar, que vol crear un cos de voluntaris estable que, entre d'altres coses, procuri el manteniment dels carrers i les places públiques. “Es tractaria d'un grup de persones que s'encarregaria de sensibilitzar i donar exemple”, diu el cap de llista de la formació republicana, Josep Maria Molins.

Pels republicans, hi ha una gran llista de voluntaris potencials a la part alta del municipi, en barris “que no es tenen tan en compte com els del centre”. Per aquest motiu, els representants de la formació independentista volen obrir casals en barris com ara Banyeres, Tarter-Maresme i Cotet, tal com va explicar la número dos de la candidatura, Esmeralda Calleja. “Tots som un mateix municipi i s'ha de notar”, destaca Calleja, que diu que “en les darreres edicions de la festa major ja s'ha fet algun acte com ara el mercat d'esclaus, però encara és insuficient”. “Es tracta de fomentar la identificació amb el municipi”, assegura Toni Alcúdia, el número tres de la llista.

D'altra banda, l'agrupació local d'ERC, que ha estat present en els dos darrers governs municipals, reivindica la construcció d'un segon centre cívic per descongestionar l'actual equipament del carrer Esperança. “Hi ha moltes entitats que ens reclamen espais, però no en tenim”, diu Molins, que pretén habilitar Can Manent i uns despatxos a l'Amistat.

Un segon ambulatori a Premià de Mar

Una altra de les idees que ERC vol dur a terme és la implantació d'un segon ambulatori al municipi, més enllà del que actualment s'està construint a Premià de Dalt i que ha de ser mancomunat. “Per densitat de població ens pertoca un nou CAP que es podria ubicar a la zona de Can Ferrerons”, va explicar Josep Maria Molins. Els republicans van posar com a exemple el Masnou, que amb menys població hi ha dos ambulatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ