Política

CiU aposta a Calafell per deixar enrere la inestabilitat

Joan Olivella recupera l'alcaldia amb el suport del PP i fa una crida a la participació i l'abandó de les “mitges veritats”

El PSC es presenta com a oposició “constructiva” i garantia de l'estabilitat

Joan Olivella (CiU) va recuperar ahir l'alcaldia de Calafell, càrrec que ja va desenvolupar entre la tardor de 2005 i el juny de 2007, moment en què va ser rellevat pel socialista Jordi Sánchez. Ahir, la federació nacionalista va tornar al govern local amb el suport dels tres regidors del PP, i ho va fer volent girar pàgina definitivament de l'historial d'inestabilitat i conflictes que han tenyit tradicionalment Calafell. “Cal oblidar el passat i pensar a escriure un nou llibre entre tots”, va proclamar Olivella.

Durant un ple de constitució celebrat extraordinàriament al Teatre Auditori (que, per cert, no es va omplir del tot), Olivella va desgranar alguns dels eixos principals del govern que CiU formarà en coalició amb el PP. “Aplicarem la màxima d'escoltar el doble del que parlarem”, va afirmar el nou alcalde calafellenc, que prioritzarà la lluita contra la crisi i la millora del nivell de vida.

La seva sòcia de govern, Olga Elvira (PP), va subratllar que, de “l'austeritat, se'n farà cavall de batalla”, i que treballarà per crear ocupació amb el foment de “turisme, comerç i esport”.

Amb el pacte entre convergents i populars, el PSC passa a l'oposició després de quatre anys de tenir l'alcaldia. Ho fa, però, sense el seu cap de llista, Jordi Sánchez, que ha renunciat a l'acta de regidor i ja no va ser present ahir al ple de constitució. El portaveu dels socialistes, Ramon Ferré, es va envalentir amb la tasca de govern dels darrers quatre anys (en què va ressaltar que s'havia trencat la dinàmica conflictiva de Calafell mantenint el mateix alcalde tots quatre anys) i es va comprometre a ser “una garantia de l'estabilitat” i a fer “oposició constructiva”. Els socialistes es van abstenir a la votació i no van presentar candidat propi ja que consideraven que havia de governar “qui el poble havia escollit, no les aritmètiques”.

A l'oposició hi haurà també els independents d'UAM, noves sigles que encapçalen els veterans Josep Parera i Joan Maria Triadó, excap de llista de CiU que ahir va tornar al consistori i que curiosament va ser l'alcalde que Olivella va substituir el 2005.

L'ALCALDE

Farem un gir al municipi. Farem entrar aire net i treure'm els vicis adquirits
Joan Olivella
ALCALDE DE calafell (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.