Política

Les caixes

amb els projectes arriben al Parlament

Principals continguts dels tres projectes de llei

Simplificació i millora de la regulació

Àmbit agroambiental. Es permet la circulació motoritzada per les pistes i els camins delimitats en xarxes o itineraris establers pel Departament competent, que podran tenir una amplada inferior a 4 metres.

Seguretat. Es reconeix al personal de seguretat provada la condició d'agent de l'autoritat com a col·laborador dels cossos policials quan presti servei en transports públics. També estableix la reorganització del centre de gestió del 112 i de la formació dels personal responsable del controls d'accés a establiments oberts al públic.

Àmbit sociosanitari. Estableix nous criteris per a la instal·lació de farmàcies. S'amplia la protecció d'infants i adolescents. També preveu mesures de suport al retorn dels immigrants.

Territori. S'inclou com a infracció l'incompliment per part d eles empreses ferroviàries dels acords signats amb l'administració. Serà greu quan es vegin afectades la freqüència i la regularitat del servei amb retards significatius.

Agilitat i reestructuració administrativa

Supressió d'organismes i entitats. Es preveu la dissolució de sis organismes per racionalitzar l'estructura pública. Se suprimeix el Consell Català de Foment de la Pau, les funcions del qual seran assumides per l'Institut Català Internacional per la Pau. Es dissol el Laboratori General d'Assaig i Investigació i l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil, i les seves funcions passaran al Departament d'Empresa. Se suprimeix l'Agència Catalana de l'Esport i les societats Viatges de Muntanya SA i Remodelacions Urbanes SA.

Organització. Es preveu una àmplia reordenació administrativa que afceta una trentena d'organismes. En l'àmbit cultural es modifiquen les lleis que regulen el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i la Institució les Lletres Catalanes (ILC) , que recuperen la seva personalitat jurídica.

Nous organismes. Es crea l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural que assumirà la gestió del patrimoni cultural de la Generalitat i gestionarà el Museu d'Arqueologia de Catalunya, l'Arqueològic de Tarragona, el de la Ciència i de la Tècnica, el Museu d'Història, i el d'Art de Girona.

Promoció de l'activitat econòmica

Àmbit mediambiental. Simplificació del procediment id els requisits d'atorgament de llicència ambiental i l'ampliació en dos anys del termini tperquè empreses i administracions s'adaptin a les nomes d''enllumenat exterior.

Àmbit econòmic. Canvis a la llei del Turisme, com ara la inclusió dels habitatges d'ús turístic, que requeriran la comunicació prèvia a l'ajuntament corresponent . En el terreny comercial, es modifica la llei d'horaris que permet prorrogar les excepcions de municipi turístic. Possibilita la llicència d'establiments .comercial mitjans en nuclis de més de 5.000 habitants i de gran establiments en els de més de 50.000. L'1 de maig i l'11 de setembre seguiran sent festius .

Territori. Es liberalitza el mercat del transport interurbà de viatgers. El període màxim de la concessió serà de 10 anys prorrogables a la meitat i s'eliminen le4s concessions zonals. En el capítol habitatge es facilita l'accés als de protecció oficial i es flexibilitzen els requisits en edificis de nova construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot