Política

Oriol Pujol: “Ara toca la negociació pel concert econòmic. Esperem no haver d'arribar al tancament de caixes”

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, no descarta la insubmissió fiscal, com proposa Òmnium, si no s'arriba a un nou pacte econòmic

Pujol considera que abans d'arribar al pacte fiscal s'hauria de fer una consulta al país

El president del grup parlamentari de CiU i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, no descarta la insubmissió fiscal d'aquí quatre anys si no s'aconsegueix un pacte que s'assimili al concert econòmic basc. Així doncs, al seu entendre, i segons ha argumentat a El Matí de Catalunya Ràdio, “ara toca la negociació pel concert econòmic, i esperem no haver d'arribar al tancament de caixes” tal i com apuntava ahir Òmnium Cultural.

No obstant això, Pujol ha volgut deixar clar que confia que hi ha marge per a l'esperança, i que amb un plantejament “clar i inequívoc” com el que volen formular confia en aconseguir-ho, “perquè a més comptem amb un ampli suport de la ciutadania”.

A més, segons ha afirmat, “en el context en què ens trobem, les nostres pretensions estan més justificades que mai”. En la seva opinió, el sistema “és molt opac, el domina qui el controla i el pacte fiscal és que nosaltres contres controlem l'aixeta”

Abans d'arribar al pacte fiscal, però, Pujol considera que s'hauria de fer una consulta al país, i creu que hi ha prou marge per fer-ho sense que el govern espanyol la pugui tombar. En aquest sentit, també ha puntualitzat que des de CiU volen treballar perquè el PP no obtingui una gran victòria en les pròximes eleccions generals. “Amb una majoria absoluta del PP, veig molts problemes per a Catalunya”, ha augurat.

Respecte l'acord amb el PP de Catalunya per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat, Pujol ha detallat que un pacte puntual, donat que no comparteixen el mateix projecte de país. “El PP està jugant un paper molt intel·ligent a Catalunya, que és el de la credibilitat, i que segurament li donarà rèdits electorals”, ha sentenciat.

Dit això, ha reiterat: “No acabo de perdre la fe a què finalment aconseguim sumar amb el PSC i, sobretot, amb ERC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.