Política

ERC respon al TSJC amb un gran dictat per la Diada

Es llegirà una carta en defensa dels catalans i els participants hauran de transcriure-la

Tots els textos seran enviats al tribunal

Els republicans volen estendre la iniciativa a tot Catalunya

Esquerra vol fer bandera de la defensa de la immersió lingüística i convertirà la Diada en un gran acte de reafirmació nacional. Per aconseguir la fita proposa una original iniciativa: fer un gran dictat a favor del català durant la manifestació de l'Onze de Setembre.

La proposta consisteix a aglutinar el màxim nombre de persones a la capçalera de la marxa d'ERC entre la plaça Urquinaona i la ronda Sant Pere. Allà es muntaran una sèrie de taules i cadires, com si fos una escola, i els improvisats alumnes participaran en un dictat en què hauran de transcriure una carta a favor del model escolar català. Tots els textos seran enviats a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de Barcelona. La idea dels republicans és que la proposta es vagi estenent per tot el país, que s'enviïn milers de documents al TSJC i que cada setmana se'n puguin entrar de nous al registre. Tot plegat per cristal·litzar que la societat civil també està en contra de la resolució judicial.

Precisament, alguns dels parlamentaris d'Esquerra, acompanyats del portaveu municipal a Barcelona, Jordi Portabella, van presentar ahir aquesta campanya davant de l'edifici del TSJC. “No permetrem que ens imposin un altre model que persegueix segregar els nostres infants i fer desaparèixer a poc a poc la nostra llengua”, va avisar l'encara president d'ERC, Joan Puigcercós, que va tornar a allargar la mà al govern. Tot i això va destacar que la resposta de l'executiu ha estat més aviat “prudent”. Puigcercós també va demanar als magistrats que “reflexionin“ sobre la realitat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.