Política

El govern valencià potenciarà els bous en oposició a la seua prohibició a Catalunya

El conseller de Governació es vanta de ser l'autonomia que més celebracions organitza de tot l'Estat

En justifica el seu manteniment en l'impacte econòmic

El govern valencià insisteix en la seua política de defensa de la celebració de festejos taurins. És més, el conseller de Governació, Serafín Castellano, ha assegurat que el Consell no sols no se n'ha plantejat en cap moment la prohibició, sinó que continuarà “potenciant i donant suport als espectacles taurins”.

Castellano ha indicat que, “lluny de seguir l'exemple de Catalunya”, el Consell ha iniciat els tràmits per a declarar Bé d'Interés Cultual els espectacles taurins tradicionals”.

El conseller n'ha justificat el manteniment en l'impacte econòmic que genera l'activitat, uns 184 milions d'euros l'any. Castellano també s'ha jactat que el País València ha organitzat molts festejos taurins els primers huit mesos de l'any. “Hem organitzat ja 39 corregudes de bous, 26 corregudes de jònecs i més de 4.500 festejos de bous al carrer. Cosa que suposa un 10% més que l'any passat”, ha afirmat.

Així, el País Valencià és la primera autonomia de tot l'Estat que major nombre de festes celebra, amb una mitjana de 2.584 dies de festejos, segons les dades del Ministeri de l'Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.