Política

Compromís per Ròtova presenta huit mocions al proper plenari

Dos d'elles tenen a veure amb la petició de més ajudes en matèria d'ocupació per al municipi, amb les ajudes EMCORP i PAMER i la impossibilitat de demanar el Salari Jove

Compromís per Ròtova ha presentat set mocions, a banda de la proposta de separació entre l'església i la política, que també anirà a plenari, perquè el consistori reconsidere el seu posicionament. El plenari haurà de decidir si es debateixen, amb caràcter d'urgència, tot i que sí que arriben a temps de tractar-se en la comissió prèvia al ple.

Pel que fa a les ajudes del Salari Jove, Compromís demana que el plenari de l'Ajuntament de Ròtova, manifeste el seu rebuig a condicionants com el de l'existència de 100 menors de 30 anys aturats al municipi que impossibiliten que estos programes, puguen arribar a municipis com Ròtova. A més també demanaran que el plenari inste la Conselleria d'Economia i Hisenda a incrementar les partides destinades als programes EMCORP i PAMER, i que millore els barems per atendre les persones més necessitades.

Una nova moció fa menció a poder gravar, amb format audio i/o vídeo, els plenaris ordinaris i extraordinaris de l'Ajuntament de Ròtova. L'objectiu és el de millorar el recull d'informació per part del secretari en el transcurs dels plenaris, i dotar-lo d'una ferramenta al seu servei. A més, la proposta podria servir per “difondre el contingut dels acords i posicionaments expressats en ells, més enllà del que apareix a les actes.

D'altra banda, Compromís recolza la creació d'una ordenança dels arbres i arbredes singulars del municipi. L'ordenança preveu la inclusió d'arbres protegits tant en terreny públic com en privat, prèvia signatura d'un conveni amb l'Ajuntament. A més, l'Ajuntament se'n farà responsable de la conservació dels exemplars inclosos en ell. Per a fer-lo efectiu, es crearà un Consell Assessor de l'Arbratge de Ròtova, del qual formaran part l'alcaldia, un regidor de cada grup municipal, dos tècnics; també podran part un representant dels propietaris i dos representants d'associacions dedicades a la conservació del medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.