Política

Mas defensa a Madrid que tan important és reduir el dèficit com preservar l'autogovern

El president de la Generalitat demana a l'Estat que vegi el pacte fiscal com una de les últimes oportunitats per reconduir la situació de “divorci” entre Catalunya i Espanya

Assegura que li són conegudes “la música i la lletra” d'un Executiu nou que “obre els calaixos” i es troba amb “més dèficit” del previst

El president de la Generalitat Artur Mas ha assegurat a Madrid que és tan important reduir el dèficit com “preservar” l'autogovern català.

En un esmorzar informatiu d'Europa Press, Mas ha considerat que entre els seus objectius ha destacat el sanejament del dèficit i del deute, el salvaguardar els “pilars bàsics de l'Estat del Benestar” i el “preservar” l'autogovern català. El president de la Generalitat ha dit que aquest objectiu és tan important com tots els altres.

Alhora, ha destacat que els valors de Catalunya són “el treball, l'estalvi, la creativitat i la permeabilitat a l'exterior”, però no “la mandra, ni el subsidi, ni l'autocontemplació”.

El president de la Generalitat de Catalunya ha assenyalat, davant de la situació del govern d'Espanya, que li són conegudes “la música i la lletra” d'un Executiu nou que “obre els calaixos” i es troba amb “més dèficit” del previst.

Ha afegit que Espanya va perdre entre el 2008 i el 2010 dos anys imprescindibles per “fer la feina que s'havia de fer” per posar les bases d'”un creixement econòmic saludable”.

Mas, ha assegurat també que CiU va recolzar amb el seu vot les primeres mesures del govern del PP perquè és coherent amb la necessitat de sanejar els comptes públics, encara que ha advertit que es tracta d'un “dipòsit a termini”.

El president de la Generalitat s'ha referit així al suport que els diputats de CiU van brindar ahir al Congrés a les mesures d'ajust adoptades per l'Executiu de Mariano Rajoy.

Mas ha negat que el vot de CiU estigui condicionat per la necessitat que el PP doni suport als pressupostos catalans perquè poden comptar amb altres grups parlamentaris.

Reconduir el divorci Catalunya-Espanya

Mas ha demanat a l'Estat que vegi el pacte fiscal com una de les últimes oportunitats per reconduir la situació de “divorci creixent” entre la societat catalana i les institucions espanyoles, i ha recordat que Catalunya no pot suportar indefinidament el “drenatge” a la seva economia.

El president de la Generalitat ha assegurat que el clima de confiança entre els dos governs passa perquè l'administració central “pagui els deutes” i no critiqui els governs territorials que han d'activar polítiques “impopulars”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona