Política

La delegada del Govern obrirà una investigació per excessos policials a València

Accepta possibles extralimitacions en l'acció policial contra els joves estudiants però assumeix l'actuació en el seu conjunt i no accepta cap responsabilitat política

La delegada del govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha manifestat en conferència de premsa celebrada a València poc després de les 13 hores de dimarts 21 de febrer, que obrirà expedient informatiu per tal d'esclarir si han hagut extralimitacions en l'actuació de la policia nacional durant la repressió de les concentracions d'estudiants hagudes en la vesprada nit d'ahir al centre de la ciutat.

No obstant això, ha manifestat assumir totes les decisions policials preses a peu de carrer pels comandaments de les forces de seguretat de l'Estat, tot i que ha qualificat les manifestacions del cap superior de la policia, Antonio Moreno, com a "desafortunades", tal i com el mateix policia ha acceptat.

A preguntes dels nombrosos periodistes presents en la conferència de premsa sobre possibles responsabilitats polítiques, ha manifestat que no està disposada assumir cap mena de responsabilitat política i el que desitja a partir d'ara és “recuperar la normalitat i la calma”.

A partir d'ara, Sánchez de León vol reunir-se amb els representants dels estudiants per tal de rebaixar el clima existent al carrer i assegura no haver-ho fet abans, perquè no havia trobat els interlocutors vàlids del col·lectiu.

Finalment, la delegada del govern ha assegurat que en cap moment s'han donat instruccions concretes a les forces de seguretat de l'Estat i en tot cas, és a partir d'ara on ha dit fer-se responsable de tot el que passe al carrer en les pròximes hores pel que fa les actuacions policials.

Català diu que no hi ha retalls

Redacció

Mentre això passava, la consellera d'Educació i el president de la Generalitat, s'han reunit a la seu del govern valencià per estudiar la situació originada. Al terme d'aquesta trobada, Mª Josep Català, ha manifestat davant els mitjans de comunicació que als pressupostos de la Generalitat no hi ha retalls i que els centres educatius poden desenvolupar l'activitat educativa amb tota normalitat.

Català únicament ha acceptat el fet que l'actuació policial podria resultar un poc excessiva, que anaven a fer-se les indagacions pertinents, però ha justificat aquesta actuació en funció de la “necessitat de mantenir l'ordre públic". Ha dit també sentir-se perplexa per les mobilitzacions dels estudiants, quan, segons ha afegit “a hores d'ara, tots els centres han cobrat el que se lis devia i que estava pendent de l'exercici anterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona