Política

Interior portarà davant la justícia la plantació de cànnabis de Rasquera

El conseller Felip Puig admet que la llei no tipifica el cultiu de marihuana com a delicte si és per a ús propi

L'ajuntament va aprovar ahir cedir uns terrenys municipals a una entitat barcelonina que agrupa uns cinc mil consumidors

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit aquest dijous que els Mossos d'Esquadra actuaran i portaran davant la justícia la plantació de marihuana de Rasquera, a la Ribera d'Ebre, si aquesta acaba sent una realitat.

El ple de l'Ajuntament de Rasquera va aprovar ahir al vespre, en una sessió multitudinària, cedir uns terrenys municipals a l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA). L'entitat hi vol plantar cànnabis, i a canvi preveu crear una quarantena de llocs de treball i rebre 1,3 milions d'euros en dos anys.

La iniciativa ha generat reticències a Interior. El titular del departament, Felip Puig, ha recordat que la llei no tipifica la plantació de marihuana com a delicte si és per a consum propi. Ara bé, en declaracions a Catalunya Ràdio, Puig ha assegurat que, si es materialitza, Interior portarà el projecte “davant del jutge, i seran la justícia i fins i tot la Fiscalia qui hauran de decidir si això és o no objecte de delicte segons el Codi Penal”.

Rasquera pretén cedir sòl a l'ABCDA per a la plantació de cànnabis per a l'autoconsum dels cinc mil socis de l'entitat. L'alcalde del municipi, el republicà Bernat Pellisa, ha explicat que la finca escollida té una extensió de 7 hectàrees, encara que no totes es dedicaran al cànnabis. Es preveu que hi hagi també un cicle ecològic alternatiu de cultius com la remolatxa o els cereals. La marihuana que es planti serà “únicament per als socis de l'ABCDA”, ha precisat Pellisa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.