Política

El govern defensa que Tous i Masalles tenen una “trajectòria impecable”

El portaveu de l'executiu demana esperar a l'evolució de la investigació que s'està duent a terme sobre una suposada trama de tràfic d'influències en la concessió dels serveis d'ITV a Catalunya

Homs reclama “prudència” a les formacions del govern tripartit

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha defensat aquest dimarts que els dos alts càrrecs detinguts aquest dilluns en relació a una presumpta trama de tràfic d'influències en la concessió d'estacions d'ITV, Josep Tous, número dos de la Diputació de Barcelona, i Isidre Masalles, subdirector general de Seguretat Industrial, tenen “una trajectòria impecable”.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Homs ha demanat temps per esperar com evoluciona l'investigació, que es troba en secret de sumari, per valorar les detencions. A més, ha insistit, tal com ja va fer ahir el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, apel·lar a la presumpció d'innocència.

A més, ha demanat a l'oposició, i sobretot a les formacions que integraven el govern tripartit, que també tinguin “prudència” a qui ha recordat que va ser les adjudicacions dels serveis d'ITV que es van fer durant la seva legislatura, el 2010, les que han estat suspeses pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A més, Homs ha volgut remarcat que l'actual govern “no ha licitat ni adjudicat cap nova concessió”.

Sobre les demandes de cessament per part de l'oposició de Tous i Masalles, Homs ha tornat a insistir en la presumpció d'innocència i en tenir més informació oficial sobre la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona