Política

Sorgeix un segon manifest que defensa la Constitució com a garant de la democràcia

Una quarantena de professionals criden a la “cordura i responsabilitat envers el desafiament que alguns plantegen a la societat espanyola”

Volen impedir que un conjunt de “greuges inventats” alcin un mur a Espanya

Després del manifest dels 300, el diari El Mundo ha publicat un manifest titulat Amb Catalunya, amb Espanya, on una quarantena de professionals defensen la resolució del “malestar” català dins els límits establerts per la Constitució.

El manifest d'“intel·lectuals i societat civil” és divideix en cinc punts. El primer defensa la Constitució com a marc de debat i la reivindica com a garant de la democràcia des de la Transició espanyola.

El segon punt presenta Espanya com un poble que té la pretensió de restar unit en defensa de la llibertat i igualtat.

El tercer punt considera que la societat catalana s'ha fet estimar per la resta d'espanyols, i vol impedir que un “mur d'incomprensió i greuges inventats” separin les societats catalanes i espanyola.

Finalment els punts quatre i cinc criden l'atenció al fet que actituds irresponsables podrien fracturar la societat, i que tot intent d'endegar un procés, s'ha de fer amb escrupolós respecte a la llei. I que no estan disposats a assistir al fracàs de l'ordre democràtic. Finalment apel·len a la “cordura”, responsabilitat i prudència per fer front al “repte” que alguns plantegen a la societat espanyola.

Els firmants són, entre d'altres, Albert Boadella, Francesc de Carreres, Félix de Azúa, Arcadi Espada, Mario Vargas Llosa i Fernando Savater.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.