Política

Herrera llança la seva alternativa a les retallades

Herrera denuncia que el pacte CiU-ERC avala la política d'austeritat

Reclama un acord més ampli per a la consulta

El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va intentar guanyar-se ahir el lideratge de l'oposició d'esquerres amb una bateria de propostes alternatives i un “pla de rescat social” d'emergència. ICV creu que el canvi de xip de Mas, gràcies a un acord CiU-ERC que crea nous impostos als més rics i poderosos, demostra que el discurs del “no hi ha alternativa” i de “l'austeritat salvatge” no era el camí correcte per sortir de la crisi. Tanmateix, segons Herrera, arriba tard: “Hem perdut dos anys i centenars de milions d'euros en impostos per a despesa social”. El problema, segons ell, és que malgrat que es creïn ara una sèrie d'impostos que ells ja havien proposat “s'han perdut centenars de milions d'euros, mentre Andalusia o Extremadura sí que recaptaven aquests impostos”. En la línia crítica habitual, Herrera va recordar que Mas s'ha presentat durant dos anys com “el millor alumne” de l'austeritat. “El que és més greu”, conclou, és que el pacte CiU-ERC “segueix complint l'acord d'estabilitat pressupostària i, per tant, mantindran l'austeritat salvatge”.

Herrera, amb la intenció de presentar-se com a alternativa concreta, va plantejar que es basteixi un front polític contra l'austeritat al sud d'Europa, una revisió dels límits de deute públic, que es vagi més enllà en la recuperació d'impostos a grans fortunes i indústries contaminants, que es lluiti contra el frau fiscal, que es posin els pisos dels bancs en una cartera de pisos socials i que s'aturin de forma immediata els desnonaments. Aquestes mesures no necessitarien un esforç pressupostari i representarien un “rescat social”. Finalment, va deixar clar que ICV-EUiA continua sent partidària d'un “gran acord pel dret a decidir” que amplii el pacte CiU-ERC, però rebutja que el suport a la consulta hagi d'implicar retallades.

LA FRASE

De sobte això que deien que era impossible és possible. Però ara no serveix. Servia fa dos anys
Joan Herrera
president d'icv-euia al parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona