Política

Martorell admet que Método 3 va treballar per CDC a Sabadell però com a “favor” personal i “de franc”

El director general d'Institucions Penitenciàries considera “normal” que aparegui una carpeta amb el seu nom a la seu de l'agència per la seva relació professional fa uns anys

CDC li demanarà explicacions “molt clares i convincents”

El director general d'Institucions Penitenciàries, Xavier Martorell, ha admès aquest divendres que Método 3 va treballar per CDC de Sabadell però ha matisat que ho va fer com a “favor” personal i “de franc”. Segons ha explicat Martorell a RAC 1, CDC de Sabadell va traslladar-li la seva “intranquil·litat” com a expert en seguretat del partit i va demanar a l'agència de detectius que fes una auditoria a la seu vallesana, ja que el mateix Martorell no disposava de la formació per fer-ho. Sobre el correu publicat a 'La Vanguardia' aquest divendres en què Marco li demana quant els havia de cobrar i Martorell li respon que “no massa”, ha deixat clar que mai van pagar per aquesta feina.

D'aquesta manera, Martorell ha posat en dubte el comunicat de CDC la setmana passada en què assegurava “amb rotunditat” que mai no s'havia contractat els serveis d'investigació de cap empresa “ni directa ni indirectament”. Martorell ha subratllat que tot i el correu electrònic publicat a 'La Vanguardia' en què el director de l'agència Método 3, Francisco Marco, li preguntava quant havia de cobrar a CDC Sabadell i ell li responia que “no massa”, posteriorment i de “viva veu” li va demanar com a favor personal que no cobressin res en tractar-se d'una “situació excepcional”.

L'actual director d'Institucions Penitenciàries ha explicat que coneix Método 3 des que va deixar el Govern l'any 2003 va entrar a treballar en una empresa de seguretat i posteriorment al Futbol Club de Barcelona. Martorell -que ha insistit que va demanar els serveis a l'agència com a favor personal i no en nom de CDC- ha comentat que no pensa dimitir “mentre tingui el suport del president” perquè no hi ha res que li atribueixi cap “indici penal ni irregularitat penal ni administrativa”.

Sobre l'aparició d'una carpeta amb el seu nom a la seu de Método 3, tal com publica 'El Periodico' aquest divendres, Martorell ha dit que “és normal” per la seva relació professional mantinguda quan treballava en una empresa de seguretat i al Barça.

CDC li demanarà explicacions


En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha tornat a negar que CDC hagi encarregat mai feines a Método 3, ni tan sols per fer treballs de seguretat o revisió en les seus. “A mi no em consta i així ho hem dit”, ha afirmat taxatiu.

Amb tot, s'ha mostrat disposat a reclamar més informació sobre la notícia que aquest divendres vincula Martorell amb un contracte amb aquesta empresa d'espionatge per fer feines d'escombrat de micròfons a una seu de CDC a Sabadell. “Avui hi ha una informació que requerirà d'explicacions més precises, i les demanarem”, ha conclòs Homs.

Per la seva banda, el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha afirmat aquest divendres que demanarà explicacions “clares i convincents” a Martorell després de la informació apareguda a 'La Vanguardia' i que sobre el paper implica el partit amb Método 3.

“Hi ha una persona vinculada amb CDC i qui ha de donar explicacions és Martorell. Jo mateix demanaré explicacions molt clares i convincents perquè esmenta el partit i quan el partit no ha fet cap gestió d'aquesta naturalesa”, ha subratllat Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona