Política

El PSC demanarà al Parlament una nova data per a la cimera anticrisi

Els socialistes confien que la trobada se celebri amb els pressupostos ja presentats

Adverteixen que l'executiu “no pot resistir massa temps” sense uns comptes nous i n'atribueixen el retard a una “falta de coordinació” entre CIU i ERC

El PSC presentarà una iniciativa perquè el Parlament insti el govern a proposar una nova data per a la cimera econòmica i social que els mateixos socialistes havien demanat. La trobada, que havia d'haver-se celebrat el dissabte passat, va ser desconvocada a l'últim moment pel president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'argument que no apreciava voluntat d'arribar acords entre els partits.

CiU i el PSC s'han culpat des d'aleshores del fracàs de la cimera. Però ara els socialistes volen que la reunió torni a convocar-se, ja que consideren que el debat econòmic i social és prioritari en un moment de greu crisi i amb les finances de la Generalitat en una situació molt difícil.

En la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, el portaveu socialista Jaume Collboni ha demanat a Mas que no doni per perduda la cimera anticrisi i ha afegit que el seu partit confia que s'aconsegueixi fixar una nova data. A més, els socialistes esperen que quan arribi aquest moment els pressupostos “ja estiguin en tràmit” i en la trobada es puguin abordar mesures concretes que tinguin un impacte pressupostari.

Al seu parer, el govern ha de presentar els comptes el més aviat millor perquè l'executiu “no pot resistir molt temps més amb uns pressupostos prorrogats”. En aquest sentit, Collboni ha acusat el govern de no haver presentat encara els comptes per “la falta de coordinació absoluta” que, segons ell, han demostrat CiU i ERC després de signar el pacte de governabilitat per a aquesta legislatura. “O no funciona l'acord, o no saben quins pressupostos volen acordar, o no tenen les mateixes prioritats. Demanem que s'aclareixin, no hi pot haver aquesta paràlisi”, ha sentenciat el portaveu.

Collboni també ha carregat contra Mas per haver reunit el govern de manera “semiclandestina per filtrar-ho després a la premsa” el dissabte passat al Palau de Pedralbes en lloc de celebrar la cimera anticrisi. Segons ell, “això denota la forma peculiar de prendre decisions del govern. No hi ha precedents de governs que es reuneixin en secret i es comuniquin els resultats a través de filtracions periodístiques”. Collboni ha considerat que és molt més útil celebrar una trobada en la que hi siguin presents els partits, els sindicats i els agents econòmics com la que els socialistes proposen. A més, ha assegurat que Mas podria haver-se estalviat la reunió del dissabte, ja que l'oferta de diàleg amb el govern espanyol que va llançar en la trobada, és la que el PSC defensa perquè Catalunya trobi una sortida concertada a la crisi econòmica. “Benvingut al sentit comú i a la centralitat”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona

L’atemptat contra Fico va ser obra d’un “llop solitari” amb motivació política

Barcelona
Guerra a Europa

Zelenski visita Khàrkiv en plena ofensiva i diu que la situació està controlada

Barcelona
Política

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

barcelona
política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona
Política

Mor Pere Massana, alcalde històric de Castell de l’Areny