Política

Montoro nega una flexibilització del dèficit per a Catalunya d'entre 1,8% i el 2%

“Encara estem lluny de conèixer i d'avançar cap xifra ni criteri”, assegura el ministre

El titular d'Hisenda considera que ara “no hi ha xifres” perquè el que cal és “diàleg” i esperar un gest de Brussel·les

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha negat aquest dijous les informacions que apunten que el seu executiu estudia rebaixar l'objectiu de dèficit de Catalunya i altres territoris de l'arc mediterrani entre un 1,8 i un 2%. En declaracions al Congrés, el ministre ha assegurat que el que s'ha publicat “no té fonament” perquè “no hi ha xifres ni n'hi pot haver a aquestes alçades”, i “el que hi ha d'haver és diàleg amb tots, amb les comunitats autònomes i amb la Comissió Europea”. “Encara estem lluny de conèixer i d'avançar cap xifra ni criteri, i per tant he de desmentir el que s'ha publicat avui, que pertany al camp de les conjectures”, ha dit.

Montoro surt al pas d'aquesta manera de les informacions aparegudes aquest dijous apunten que l'executiu espanyol estaria disposat a permetre que territoris com Catalunya una xifra de dèficit pròxima al 2% i que situaria la mitjana dels territoris en un 1,5%, molt per sobre del 0,7% actual. L'executiu espanyol ja ha avançat que té intenció de repartir amb les comunitats el marge addicional que li permeti Europa, i per aquest motiu ja va constituir un grup de treball al Consell de Política Fiscal i Financera per abordar la qüestió, però segons el Ministeri a hores d'ara estan lluny de concretar cap xifra.

Segons Montoro, en aquest moments no es pot posar sobre la taula cap xifra “perquè no hi ha xifres tancades per ningú” i ni tan sols per al conjunt de les administracions de l'Estat. El seu govern està pendent que Europa obri l'aixeta i permeti un augment del dèficit global d'entre un i un punt i mig al 2013, fet que el situaria entre el 5,5% i el 6%. Catalunya espera la concreció del repartiment amb les comunitats autònomes mentre encara el debat dels pressupostos del 2013, que estan pendents d'aprovació. Mentrestant, segons el ministre, “segueixen essent vàlids” els criteris establerts al programa d'estabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes