Política

Mas: “Volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa sense més tuteles que les que nosaltres escollim”

El president de la Generalitat demana unitat als catalans per emprendre els grans processos del país que reclama “una gran majoria de la societat”

Encoratja els catalans sortir al carrer, regalar roses i llibres i posar la senyera al balcó amb motiu de la diada de Sant Jordi

Unitat. Aquesta ha estat la crida del president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts en el seu missatge institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi. En concret, ha reclamat una “gran unitat” perquè els grans processos que es planteja el país “els cal emprendre perquè els reclama una gran majoria de la societat, i són justos perquè es plantegen per beneficiar una gran majoria de catalans”.

Enel seu discurs, des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, Mas ha equiparat Catalunya amb una rosa que ha reconegut que té “espines i requereix molt treball per tirar endavant”, però ha afegit que “sobretot té la flor”. “I volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa sense més tuteles que les que nosaltres escollim”, ha afegit Mas, que animat els ciutadans a penjar la senyera al balcó i a regalar llibres en català. “Si tots els ajudem a tenir cura de la nostra rosa tindrem un jardí esplèndid”, ha afirmat.

En aquest sentit, Mas ha explicat que Catalunya té “un gran potencial” retingut per la manca d'instruments i que, precisament, per això cal “demanar el dret a decidir”.

El president de la Generalitat de Catalunya ha demanat avui dedicar temps a passejar, remenar i comprar llibres i si potser, en català, d'autors catalans i d'editorials catalanes. “Ara que us sentiu part d'un poble lliure, visqueu aquesta diada amb alegria”, ha animat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.