Política

Wert: “Em penedeixo de no haver mesurat el risc de l'expressió espanyolitzar els catalans”

El ministre d'Educació nega que, amb la seva reforma de la llei d'Educació, persegueixi un “enfrontament” amb la Generalitat

Wert defensa que a ningú “se l'obliga a estudiar religió” i que “simplement s'ha acatat un acord de la Santa Seu”

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha apuntat aquest dilluns que es penedeix de no haver calibrat l'efecte de les seves paraules quan, l'octubre passat, va dir que l'interès del govern de Nariano Rajoy és “espanyolitzar els alumnes catalans”. Ara bé, dit això, ha insistit que a Catalunya “no s'està convivint en l'ensenyament en castellà i català”.

En concret, i durant una entrevista al programa Hoy por hoy de la cadena Ser, ha asseverat: “Em penedeixo de no haver mesurat el risc de l'expressió d'espanyolitzar els catalans”. No obstant, ha tornat a precisar que amb aquest concepte volia expressar la necessitat que els joves catalans “en el sistema escolar aprenguin a sentir-se orgullosos tant de la seva identitat catalana com espanyola”.

Wert ha assenyalat que escoltarà la Generalitat, en la seva oposició a la LOMQE, sempre que plantegi una “fórmula” que garanteixi que els pares dels escolars puguin escollir el castellà com a llengua vehicular a l'aula. “No és la voluntat de la llei crear un enfrontament”, ha subratllat.

El ministre també ha defensat altres canvis de la nova normativa i ha assegurat que “a ningú se l'obliga a estudiar religió” i afegeix que en cap cas s'ha doblegat davant la Conferència Episcopal. “Simplement he acatat un acord de la Santa Seu”, ha sentenciat per concloure el tema. Pel que fa a la situació d'algunes assignatures que han perdut importància, com filosofia i ètica, el ministre admet que “és possible que algunes disciplines sentin que se'ls ha tret presència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.