Política

Homs creu que després del document de Granada el PSC no té “excusa” per no sumar-se al Pacte pel Dret a Decidir

El portaveu considera que la reforma constitucional que plantegen els socialistes també s'haurà de sotmetre a una consulta

El govern preveu que Mas i Rubalcaba es trobin “en les properes setmanes” per parlar de la proposta socialista

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha considerat que després que els socialistes de tot l'Estat hagin aprovat el document de reforma constitucional a Granada, el PSC “ja no té cap excusa” per evitar sumar-s'hi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Homs creu que, en haver formulat una proposta “que afecta al futur de Catalunya”, els socialistes deuen voler que “se sotmeti al poble” i, segons ell, això passa per una consulta i, per tant, per donar ple suport al dret a decidir.

“La seva reforma s'hauria de proposar al poble i això hauria d'entroncar amb el dret a decidir, per coherència els socialistes haurien de subscriure el que parcialment ja han subscrit”, ha comentat Homs, que ha considerat que seria “convenient” que es mostressin inequívocament a favor que “es puguin dirimir les diferents opcions votant”.

És per això que el portaveu del govern creu que “ara ja el PSC no té cap excusa” i “s'hauria d'apuntar al Pacte Nacional pel Dret a Decidir”. “No passa res si ho fan al setembre, però que s'hi apuntin”, ha conclòs.

D'altra banda, i després que Rubalcaba hagi acceptat la demanda de Mas perquè el socialista li expliqui la proposta de reforma en sentit federal, el portaveu ha confirmat que la trobada existirà. Segons Homs, tots dos líders “ja havien quedat així” i la reunió “produirà abans o després de l'agost, en les properes setmanes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.