Política

“El futur és dels joves”

Macedònia presentarà en el concert del 3 d'agost a la Devesa de Girona el tema ‘Cavaller capturat', que gravarà al setembre per al seu nou disc, ‘Flors'

El grup ja va participar en el festival de l'any passat, que va viure amb molta emoció: “Vam tenir la sensació d'un gran poble unit, allà tots lluitàvem per allò que creiem”

“Volem un país independentdintre de la Unió Europea, que pugui decidir el seu rumb”

Les cinc joves integrants del grup Macedònia encara no s'han pogut treure del cap el concert Catalunya vol viure en llibertat de l'any passat a la Devesa de Girona. “Va ser un dels millors que he viscut. La sensació d'un gran poble unit ens arribava des de l'escenari, i continuava amb cada grup, cada cantant, cada cançó. Va ser una festa molt especial”, exclama una de les dolces fruitetes, la Maria Farrés. La Sara Roy també ho va viure impactada: “Vam compartir escenari amb molts altres grans artistes, i tots teníem el mateix objectiu: lluitar per allò que creiem.” La Carlota Busquets ho expressa així de contundent: “Va ser espectacular.” “Veure tanta gent cantant amb la cara pintada i estelades... La imatge és inoblidable”, s'emociona en recordar-lo la Paula Noguer.

“Una experiència única. Em va sorprendre molt la quantitat de gent que va fer pinya per cridar ben fort que la nostra terra és única i inigualable”, exclama la Irene Carreras. Ja es poden fer una bona idea, doncs, de com afrontaran les Macedònia el concert d'aquest any. Amb molta més intensitat, és clar. “Amb més força”, promet la Sara Roy. Elles estan disposades a donar-ho tot per rebre-ho tot del públic. I és que la seva actuació del 3 d'agost estarà plena de sorpreses. Una en forma de tema nou, Cavaller capturat, que incorporaran en el repertori de cançons del seu disc Desperta. “Parla sobre la història d'un cavaller empresonat en un castell fora del seu país que no pararà de lluitar fins a aconseguir el que es proposa: tornar a la seva terra, que tant estima. No us recorda alguna cosa, aquesta història?”, revela la Maria Farrés. I tant!

Aquesta cançó serà una de les deu que s'aglutinaran en el pròxim disc del grup, Flors. Les cinc noies es tancaran al setembre a l'estudi per començar a gravar-lo. Però abans que res tenen un estiu molt mogut, atapeït de concerts per tot el país (Manlleu, l'Escala, Taradell, Santa Coloma de Gramenet, Castellar del Vallès...), entre els quals, és clar, el de Girona, que té caràcter propi. Les Macedònia saben molt bé que representen els desitjos de les generacions més joves de catalans, clau en el present i, sobretot, en el futur del país. “Els joves hem de ser un pilar impossible de tombar i hem de ser els que mantinguem el poble unit i amb forces. Els nois i noies catalans sabem fer les coses ben fetes i ho hem de demostrar per a la nostra terra”, proclama la Maria Farrés, en sintonia total amb el que defensa la seva companya Sara Roy: “El futur és dels joves, per això espero que tots ens comprometem a tirar això endavant.”

Un entusiasme desbordant que comparteixen totes les integrants de la banda. Somien sense complexos i sense pors una Catalunya lliure, i no volen quedar al marge del procés que ara s'ha obert per fer-ho realitat. “Volem un país independent dintre de la Unió Europea, capaç de decidir per si mateix el seu rumb”, emfasitza la Carlota Busquets. El camí, avisa la Paula Noguer, serà “dur i llarg”, però confia cegament que valdrà la pena. “Si tots lluitem pel que volem, al final ho aconseguirem i tindrem un futur millor”, pensa amb convicció la Sara Roy.

Sentir-les encomana la il·lusió d'un país autènticament nou, dinàmic i molt ambiciós. “Els joves han de tenir un paper protagonista. Han de ser impulsors d'idees noves i pioneres. És la clau per tirar un nou país endavant”, subratlla la Irene Carreras.

Sense parar!
Les Macedònia descansaran poc aquest estiu. A més dels concerts, participen en una nova experiència: el Camp rock Macedònia, unes colònies d'estiu al peu de Cadí-Moixeró que comparteixen amb una colla de nens i nenes (de 6 a 13 anys) durant dues setmanes (van començar el 21 de juliol i acabaran el 3 d'agost).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona