Política

El PP rebutja declarar Ròtova lliure d'incineradores

L'Alcaldia afirma que “Ròtova no es deu tancar les portes a res

El PP afirma també que els efectes de les emissions de la incineració de residus són inapreciables

El grup municipal Compromís per Ròtova va presentar una moció al ple ordinari de 15 d'octubre en què es demanava declarar el municipi de Ròtova lliure d'incineradores per a la valorització energètica de residus, on es reclama que el Consorci no albergarà cap incineradora per a la valorització energètica de residus dintre de Pla de Valorització que preveu el Decret 81/2013, de 21 de juny, del Consell, d'aprovació definitiva del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV).

També sol·licitava reclamar a la Generalitat Valenciana que elimine la incineració de qualsevol sistema de gestió de residus.

El grup municipal del PP es va posicionar en contra, dient que era una manera també de tractar els residus, que també es practica a Europa, que no es pot discriminar la combustió. Va definir el concepte d'incineració i va dir que els efectes de les emissions que produïa eren inapreciables. A més, esta pràctica es trobarà dins la llei.

Finalment, des de l'Alcaldia, es va dir que “Ròtova no es deu tancar les portes a res. Si la iniciativa que siga compleix la llei i es respecten les mesures correctores que es proposen, l'empresa pot vindre”.

Des de Compromís, ha explicat el portaveu, Jordi Puig, “creiem que la incineració és la mostra que no es tracten els residus, sinó que som incapaços de gestionar-los: simplement intentem fer-los desaparèixer de manera ràpida. La incineració sí que té repercussions negatives en el medi ambient i, per tant, també en les persones. I, si entra dins de la llei, és precisament el que estem discutint: el PP farà una llei a mida per permetre-les i això és el que estem tractant d'impedir”.

La moció fou desestimada, amb 3 vots a favor de Compromís per Ròtova i 5 vots en contra de PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.