Política

Mas ja declara per videoconferència en el judici pel setge al Parlament

El president de la Generalitat compareix com a testimoni des del Palau de la Generalitat

Santi Vila, Jordi Turull i Ernest Maragall, també parlaran aquest dijous pels fets del 15 de juny del 2011

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, declara des de les 10h del matí per videoconferència des del Palau de la Generalitat en el judici que celebra l'Audiència Nacional contra 19 acusats pel setge del Parlament el 15 de juny del 2011. Mas ha optat per declarar en castellà, tot i que a l'Audiència Nacional avui hi ha un traductor diferent del que hi va haver ahir, que va cometre molts errors en la traducció d'alguns diputats que van optar pel català.

La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó per delictes contra les Institucions de l'Estat i atemptat contra l'autoritat, mentre que l'acusació popular, exercida per Manos Limpias sol·licita nou anys de presó per a cadascun d'ells.

La quarta sessió del judici s'ha reprès a les 10h amb el testimoni del president català, que va haver de recórrer a un helicòpter dels Mossos d'Esquadra per aconseguir accedir a la Cambra autonòmica i assistir al debat i la votació dels pressupostos catalans.

Des de la seu de la Generalitat també hi declararà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Després d'ell, ho faran des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, igualment a través de videoconferència, el parlamentari de CiU Jordi Turull i l'exconseller socialista Ernest Maragall.

Aquest dijous també han estat citats diversos mossos i tres testimonis directes del bloqueig al Parlament que va tenir lloc després que milers d'indignats prenguessin el perímetre del Parc de la Ciutadella per protestar contra les retallades i impedir que els parlamentaris votessin els pressupostos.

“Convergents, us matarem

Nou parlamentaris ja han relatat davant del tribunal les agressions, els insults i la intimidació que van patir aquell 15 de juny i com els manifestants van aconseguir alterar el desenvolupament normal de la sessió plenària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia