Societat

Mas afirma que en el setge al Parlament hi va haver una “actitud violenta” dels manifestants

El president de la Generalitat declara com a testimoni en el judici de l'Audiència Nacional des del Palau del a Generalitat i en castellà

Qualifica “d'excepcional” el bloqueig de la cambra catalana, que va impedir l'entrada de diputats de tots els partits

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en el judici dels 19 acusats del setge al Parlament el 2011 que alguns manifestants van tenir una “actitud violenta ‘i van donar cops al cotxe oficial amb el qual intentava arribar a la Cambra catalana. També ha assegurat que mai havia viscut una situació “excepcional” com aquella, en què es va impedir l'entrada a la cambra catalana de diputats de tots els partits.

Mas, que ha declarat com a testimoni des del Palau de la Generalitat, ha relatat que alguns concentrats van intentar obrir la porta del cotxe en què viatjava i que quan “va arribar a un punt que era impossible seguir avançant”, van haver de desviar-se cap a una Comissaria pròxima des d'on els serveis de seguretat van habilitar un helicòpter per traslladar-lo a ell i altres diputats, el primer cop que s'utilitzava aquest transport per accedir a la cambra catalana.

“Cada vegada estaven més a prop fins que va arribar a un punt que era impossible seguir avançant i no era un protesta, sinó un bloqueig per accedir al Parlament”. Algunes d'aquestes persones que es van acostar al seu cotxe, ha afirmat, van tenir “una actitud violenta” perquè hi havia “cops al cotxe”, i van “intentar obrir la porta”. “Hi havia certament una actitud de violència”, ha dit.

A preguntes de la fiscalia, Mas ha afirmat que l'ús de l'helicòpter per accedir al Parlament va ser una mesura “excepcional” decidida pels serveis de seguretat per garantir l'arribada al ple i alhora evitar que es produïssin danys.

“Tenia el màxim interès en poder ser puntual a la sessió del parlament perquè estava preocupat per la imatge que es podia donar de les institucions catalanes impossibilitades” perquè “ deteriorava molt la realitat catalana i les seves institucions i provava de donar la màxima normalitat possible”, ha dit.

Mas ha considerat un fet “excepcional bloquejar l'accés al Parlament” dels diputats de tots els partits polítics, fets pel qual la cambra catalana es va veure obligada a modificar l'ordre del dia.

En castellà

Mas ha declarat des del Palau de la Generalitat en castellà per evitar problemes de traducció, després dels problemes i errors de traducció que ahir van tenir alguns diputats catalans que també van comparèixer com a testimonis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens