Política

El govern espanyol respon a Mas que no es tracta de guanyar o perdre “perquè la llei no pot perdre mai”

Sáenz de Santamaria reitera que l'executiu no pot dialogar “sobre una proposta que és il·legal”

Recorda que el Tribunal Constitucional i el Congrés dels Diputats ja van rebutjar la consulta

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha replicat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que “la llei no pot perdre mai”. La portaveu ha respost així a la proposta plantejada pel president català d'una negociació win-win,és a dir, una solució sense vencedors ni derrotats i en la qual tothom hi surti guanyant.

En resposta a una pregunta dels periodistes durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres, Sáenz de Santamaría ha reiterat que l'executiu de l'Estat “no pot dialogar, i ho deixat molt clar el president del govern, sobre una proposta de llei que és il·legal”. “No es tracta de guanyar o perdre, és que la llei no pot perdre mai”, ha al president català.

“La llei l'hem de respectar tots i el Tribunal Constitucional (TC) i el Congrés dels diputats han deixat ben clar quin és aquest límit”, ha recordat la vicepresident en referència al rebuig del parlament espanyol a la consulta.

La portaveu també s'ha referit a les paraules del candidat de CDC a les eleccions europees i eurodiputat, Ramon Tremosa, que va qualificar de “colonial” la seva visita a Barcelona durant Diada de Sant Jordi per reunir-se amb el sector editorial. Així, ha defensat que ella representa el “govern de la nació” i que va complir la seva “obligació” en atendre la reunió que els editors li havien demanat en la passada edició del Liber de Madrid. Sáenz de Santamaría ha assenyalat que Barcelona és la capital de l'edició en la llengua catalana i espanyola i ha destacat que la importància econòmica de “la cultura catalana, en particular, i l'espanyola, en general”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia