Política

CiU insta el CGPJ a cridar els jutges que han participat en cursets de la FAES

ERC i la CUP també critiquen la decisió del Consell General del Poder Judicial

C's presentarà una queixa davant del consell per la manca “d'imparcialitat” que suposa que un magistrat participi en un esborrany

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha instat aquest dimarts el CGPJ a cridar els jutges que han participat en cursets de la FAES, afí al PP, després que hagin demanat explicacions al jutge Santiago Vidal per estar elaborant una constitució catalana. “O és poca feina o és persecució”, ha dit Turull. També des d'ERC, Oriol Amorós ha remarcat que el CGPJ també hauria de cridar tots els jutges que s'han pronunciat sobre el procés. C's ha anunciat una queixa per la manca “d'imparcialitat” que suposa que un jutge participi en un esborrany com aquest i per una possible falta de respecte a les lleis que han d'aplicar, i demanaran que les dues membres proposades per CiU no hi participin.

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha explicat que el seu grup no ha estat consultat sobre el projecte de redacció d'una Constitució catalana que impulsa el jutge Santiago Vidal. En tot cas a l'esquerra independentista li sembla “perfecte” que es faci un esborrany d'aquest estil, sempre que en “procés constituent” català tingui cabuda tothom i sigui la ciutadania qui decideixi. Sobre la citació de Vidal per part del CGPJ, Arrufat l'ha considerat una “extravagància” més del poder judicial espanyol.

El portaveu del grup del PSC al Parlament, Maurici Lucena, s'ha resistit a valorar l'esborrany de futura constitució catalana perquè “no coneguem el contingut” i ha declinat fer cap comentari a la petició que ha fet el CGPJ per parlar amb el jutge Santiago Vidal per aquest cas. L'única reflexió que el socialista ha estat disposat a fer al respecte és la constatació que “a Catalunya, d'un tems ençà, hi ha molta confusió”, perquè “avui hem tingut a un conseller portaveu del Govern fent de jutge -en referència a la culpabilitat que asseguren els socialistes que llença Francesc Homs sobre Pere Navarro per l'agressió patida-, i ara a un jutge que està redactant una constitució”. “És sorprenent i molta gent fa coses molt diferents a les que li suposava. Però ens ho hem de prendre amb una mica de distància perquè encara queden mesos per al 9 de novembre i el millor està per arribar”, ha ironitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries