Política

Forcadell s'imposa com la candidata més votada a l'ANC

Els resultats definitius no es donaran a conèixer fins demà

Marfany, Civit, Albertí i Termes, dels més votats

Amb pràcticament tots els vots escrutats, l'actual presidenta en funcions de l'ANC, Carme Forcadell, ha estat finalment la candidata més votada en les eleccions al secretariat nacional. No obstant això, en l'entitat insisteixen que els resultats definitius no es donaran a conèixer fins demà, amb la qual cosa encara no es proclamarà ningú com a vencedor. Encara que hi pogués haver alguna variació en algunes posicions del rànquing –com les que hi va haver durant el cap de setmana– Forcadell, amb 6.072 vots, s'ha acabat imposant amb diferència als seus competidors més directes. Els altres nou candidats més votats han estat Josep Albertí, Rosa Alentorn, Ferran Civit, Ricard Gené, Jaume Marfany, Irene Martin, Jordi Martínez, Ignasi Termes i Jaume Terribas.

Els 25 candidats de representació nacional més votats seran els que passaran a formar part del secretariat nacional, així com 50 dels candidats de representació territorial. Aquestes 75 persones seran les que dissabte vinent constituiran i presentaran formalment el nou secretariat nacional en un plenari en què s'escolliran els càrrecs orgànics de l'entitat. És a dir, el president, el vicepresident, el tresorer i el secretari. Segons explicaven ahir fonts de l'ANC, el fet que Forcadell hagi estat la més votada no significa que automàticament se la proclami de nou com a presidenta, ja que l'elecció del càrrec s'haurà de fer el cap de setmana. Previsiblement, però, la revàlida es produirà sense problema. El secretariat nacional que surti escollit serà l'encarregat de portar a terme el full de ruta que es va aprovar a l'assemblea general ordinària de Tarragona.

Guanyadors territorials

Pels territoris en què es divideix l'ANC, els més votats van ser: Aida Àngel (Barcelona ciutat), Lena Sallés (Barcelonès nord), Eduard Cirera (Barcelonès sud), Pep Riera (Maresme), Montse Rossell (Baix Llobregat), Joan Guarch (Vallès Oriental), Xavier Codó-Sastrada (Vallès Occidental), Sebastià Pèlachs (comarques gironines), Mireia Juanola (Penedès i Garraf), Gibert Frigola (Tarragona), Manel Alves (Terres de l'Ebre), Cecília Artigues (comarques de Lleida), Núria Vinyals (Catalunya central), Pere Muntané (Pirineu i Val d'Aran), Noemí Morral (Osona i Ripollès) i un triple empat de Francesc Bitlloch, Guillem Fuster i Noemí Llaveria (Catalunya del Nord).

LA XIFRA

21'6
per cent
ha estat la participació registrada, ja que han votat 6.501 membres de ple dret dels 30.000 que podien.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia