Política

Forcadell repeteix en l'ANC en un any “decisiu”

El plenari del nou secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana elegeix els càrrecs orgànics de l'entitat

La presidenta fa una crida al vot sobiranista per al 25 de maig

Carme Forcadell va ser reelegida ahir presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb un 97% dels vots dels membres del plenari del nou secretariat nacional que es va reunir ahir per primera vegada després de les eleccions del 10 de maig a Tortosa. La candidatura de Forcadell va ser l'única que es va presentar a la presidència, i el mateix va passar en la resta de càrrecs orgànics. Jaume Marfany repeteix a la vicepresidència, amb l'aval de 65 membres del plenari (dels 75 que el formen en van assistir 70 a la reunió), i s'incorporen dos membres nous a l'estructura orgànica: Antoni Morral és el nou secretari en substitució de Jordi Martínez i Núria Guillaumes és la tresorera, càrrec que ocupava Oriol Sallas.

El nou secretariat de l'ANC serà l'encarregat d'encapçalar l'entitat els pròxims dotze mesos i tindrà dos reptes: aconseguir una gran mobilització l'Onze de Setembre i la consulta del 9-N. Un any que serà “decisiu” per al país, segons va manifestar la presidenta de l'ANC. “Serà un any molt important, tenim el repte de l'Onze de Setembre i el 9 de novembre ens ho juguem tot, per la qual cosa hi posarem més empenta i més ganes que mai, perquè sabem que enguany votarem i votarem independència”, va dir Forcadell. En aquest sentit, l'ANC no imagina cap altre escenari possible que no sigui la celebració de la consulta el 9-N. “Només imaginem la possibilitat que la consulta es dugui a terme perquè és la petició majoritària del Parlament, del govern, dels ajuntaments i de la societat civil”, va assenyalar Forcadell, que va evitar pronunciar-se sobre la possibilitat que se celebren eleccions anticipades al Parlament.

I la votació del 9 de novembre comença el 25 de maig segons la presidenta de l'ANC, que ahir va fer una crida a la participació en les eleccions europees. “És molt important anar a votar el 25-M i votar partits sobiranistes per explicar a Europa que volem un estat lliure i sobirà”, va manifestar Forcadell.

A més de l'elecció dels càrrecs orgànics de l'entitat, el secretariat nacional es va organitzar ahir en comissions de treball per afrontar els cinc projectes de l'ANC aquest 2014. Es tracta de la campanya Signa un vot per la independència, una recollida massiva de signatures en favor de la independència; de la promoció de la sobirania fiscal; de fer arribar els motius de la independència als indecisos (sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona); de definir el model de país amb la col·laboració d'experts i ciutadans anònims, i d'internacionalització del procés polític.

LES FRASES

És un any decisiu, ens ho juguem tot i hi posarem més empenta i il·lusió que mai perquè enguany votarem i votarem independència
La votació del 9-N comença el 25 de maig, votem diputats i diputades sobiranistes per dir a Europa que volem un estat lliure i sobirà
Només imaginem l'escenari de celebració de la consulta, és el més clar i majoritari
Carme Forcadell
PRESIDENTA DE L'anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia