Política

Pepet i Marieta, de ‘La via' al #SíSí i la cançó de l'estiu

El grup ebrenc ha convocat un ‘flashmob' de la ‘Rumba del #SíSí', dissabte vinent a les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat

‘Corre l'estiu!' és el tema triat per a la campanya estiuenca de TV3

  • Corre l'estiu!.
  • Una escena del videoclip de la cançó ‘Corre l'estiu' de Pepet i Marieta RAMON BALAGUER (MINIFILMS.TV).

No són uns nouvinguts: durant una dècada, els ebrencs Pepet i Marieta han treballat dur i han voltat per tot el país amb el seu còctel de música festiva i conscienciada. I ara estan recollint els fruits d'aquesta feina ben feta: van posar banda sonora al procés cap a la independència amb La via i més recentment amb la Rumba del #SíSí, i ara el seu tema Corre l'estiu ha estat seleccionat com a cançó de la campanya d'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio, on arribarà a sonar “quaranta vegades al dia”.

Aquestes tres cançons formaran part del nou disc que el grup preveu publicar cap a finals d'any i sonaran també a l'actuació que Pepet i Marieta oferirà dissabte vinent a les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat, que organitza El Punt Avui a la Devesa de Girona. Pepet i Marieta hi actuarà a les 10 de la nit, després de Cesk Freixas i Blaumut, i just abans de Brams. I com a pròleg dels concerts, a les 19.40 s'hi ha convocat una flashmob de la Rumba del #SíSí, amb una coreografia creada per Núria Bordes, que es pot aprendre per internet i ja es va provar per la revetlla de Sant Joan davant la Sagrada Família de Barcelona. Dissabte vinent també es portarà a terme un petit assaig de la flashmob a l'escenari Speakers Corner, (18.30 h). “Jo sempre he tingut present que la música pot ser una eina excel·lent per parlar de problemàtiques socials i reivindicacions polítiques”, diu Josep Bordes, en Pepet.

Corre l'estiu! fuig una mica d'aquests paràmetres més reivindicatius i és una cançó 100% festiva, fresca, vitalista i estiuenca, en què només alguna frase com ara “mos queda tant per fer, tu tria i remena” sembla convidar a l'activisme. El tortosí Ramon Balaguer (Minifilms TV) ha dirigit el divertit videoclip de Corre l'estiu! Segons Bordes, Balaguer és un gran realitzador amb el que algun dia voldria rodar la història de la Pastora, el mític maqui hermafrodita de les terres de l'Ebre.

Últim Elefant: el debut

Dissabte vinent també actuaran a l'escenari Enderrock diversos grups com ara La Perdiu Spencer, Navegants, Minova, Morgat Morgat i Últim Elefant. Aquest últim grup està format per Xevi Falgueras (veu de 100 Elephants), Eduard Vidal (guitarra de Skuds) i Carles Cruz (baix) i Joan Punyet (bateria), provinents dels clàssics Atila. Últim Elefant farà el seu debut en aquest concert, amb temes de 100 Elephants, versions i cançons noves que gravaran més endavant.

Una senyera humana, a la Gran Via

Busquem avis i néts que vulguin encapçalar la senyera humana que el diumenge vinent a partir de les onze del matí recorrerà la Gran Via de Girona i desfilarà fins a l'Avinguda Ramon Folch. Els voluntaris es poden apuntar a qualsevol centre cívic o casal d'avis de Girona, que estan coordinats amb l'organització de les jornades. La intenció és que l'encapçalament de la senyera simbolitzi la comunió entre l'experiència dels més grans i l'aprenentatge dels més petits. La resta de participants s'organitzaran en nou barres que representaran la senyera amb l'ajuda de globus vermells i grogs. La gent que vulgui apuntar-s'hi s'ha de concentrar el diumenge a les deu del matí davant la Casa de Cultura. Allà se'ls donarà el material i les instruccions. La concentració tindrà acompanyament musical a càrrec de timbalers i grallers i flautistes que tocaran peces populars especialment adaptades per a l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona