Política

Tarragona fa costat a la del 9-N amb l'abstenció del PSC

CiU i ICV-EUiA voten a favor de la moció de suport a la consulta impulsada per l'AMI i l'ACM i el PP, en contra

Els socialistes renuncien a pactar un text alternatiu on no es fixés cap data per al referèndum

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres en un ple extraordinari la moció de suport a la consulta del 9-N presentada per CiU i ICV-EUiA, amb l'abstenció del PSC i l'oposició del PP.

El text impulsat per l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha rebut 8 vots afirmatius, 7 negatius i les 9 abstencions dels regidors socialistes.

La moció aprovada dóna suport a la celebració de la consulta del 9 de novembre a l'empara de la Llei de Consultes aprovada per la Parlament, donant resposta a “la voluntat majoritària del poble català”.

En els darrers dies, el grup municipal del PSC havia presentat una moció alternativa que, principalment, evitava la fixar una data per a la celebració del referèndum.

Finalment, davant la negativa de la federació nacionalista i dels ecosocialistes, el PSC s'ha acabat abstenint. Un gest que la seva portaveu, Begoña Floria, ha justificat com una manera d'afavorir “el diàleg, la negociació i el pacte”, malgrat que ha reivindicat l'aspiració federalista de la seva formació. Floria s'ha mostrat convençuda que el 9-N generarà “frustració” però ha garantit que l'Ajuntament de Tarragona “cooperarà amb una consulta legal i acordada” i que compleixi els requisits “perquè es pugui donar el cens segons la normativa vigent”.

L'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha reivindicat el caràcter democràtic del consistori i ha refermat el seu posicionament polític. “Estic a favor d'una consulta, que tingui legitimitat interna i internacional, però no estic a favor de carrerons sense sortida”, ha manifestat.

Poques hores abans el batlle ha votat a favor a la Diputació de Tarragona una moció de suport a la celebració “d'una consulta”, en un text que no ha inclòs cap referència al 9 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona