Política

Els partits proconsulta, reunits amb Mas

Rovira, Turull, Herrera i David Fernández apel·len a la unitat abans de començar la trobada al Palau de la Generalitat

Pocs minuts després de les 11h ha arrencat al Palau de la Generalitat la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i els líders dels partits partidaris del 9-N. ERC i la CUP demanaran que es reprengui la campanya i els preparatius que estan suspesos cautelarment, mentre que ICV-EUiA vol saber fins quan és factible fer la consulta si es manté la suspensió. Tot plegat després que Mas hagi signat el decret de nomenament dels membres de la comissió de control. A l'entrada del Palau de la Generalitat, tant la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, el líder de la CUP, David Fernández, com l'ecosocialista Joan Herrera han apel·lat a la unitat.

Reunió clau al Palau de la Generalitat. Mas rep els líders d'ERC, ICV-EUiA i CUP després de la suspensió del Tribunal Constitucional de la llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N. Trobada que es produeix, a més, després que el Govern hagi decidit suspendre la campanya institucional i altres actuacions relacionades amb la consulta. Oriol Junqueras i David Fernández ja han mostrat el seu malestar per no haver estat consultats i demanaran a Mas que reprengui tots els preparatius. També li reclamaran, juntament amb Joan Herrera, voldran que es fixi una data límit per decidir que ja no es pot celebrar la consulta si és que no s'han reactivat tots els preparatius.

El que sí que va fer el president de la Generalitat dijous a la tarda és signar el decret de nomenament dels membres del consell de control del 9-N, tot i que es remet “als efectes de la vigència corresponent”, una expressió que deixa en l'aire si el decret és realment vigent o no.

Els protagonistes d'aquesta trobada no es reuneixen, almenys públicament, des que van escenificar al Palau de la Generalitat l'acord sobre la data i la pregunta del 9-N. A l'entrada, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, s'ha mostrat convençut que hi haurà unitat dels partits malgrat tot. Turull participa en aquesta reunió acompanyat pel secretari general d'UDC, Ramon Espadaler.

La republicana Marta Rovira ha explicat que estan “preocupats” però també “esperançats”. “Esperem sortir amb un acord”, ha dit Rovira, que ha entrat minuts després que el president del seu partit, Oriol Junqueras.

El coordinador general d'ICV, Joan Herrera, també ha dit que espera mantenir la unitat. “Espero que treballem junts, que estiguem a l'alçada, que donem resposta, que la demanda de poder votar li puguem donar canalització i el que cal és fermesa, unitat, serenitat, poc càlcul”, ha subratllat.

El diputat de la CUP David Fernández ha receptat “intel·ligència, audàcia i unitat”. “I a posar les urnes”, ha afegit. Fernández està acompanyat per Quim Arrufat.

També participen en la reunió la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que han rebut primer els diputats i els han portat cap al despatx de Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes