Política

GERARD FERNÀNDEZ

CANDIDAT D'iCELRÀ-AM

“Continuarem treballant per l'eficiència energètica”

Gerard Fernàndez, alcalde de Celrà des del juny del 2013, encapçala una llista força renovada.

Ha funcionat el pacte amb la CUP?
Sí. A més de compartir les línies mestres –un ajuntament molt proper i obert, i una idea molt semblant de poble i de país– ens hem distribuït molt bé les parcel·les de poder: ells han assumit les més socials, i nosaltres, les de territori i medi ambient.
Què no heu pogut fer?
Per exemple, el carrer Ter està en mal estat, però no podem reasfaltar-lo perquè se'ns menjaria la inversió de més d'un any i no podríem fer res més.
Recentment s'han iniciat les obres de la casa Feliu i del pont de Palagret.
En aquests quatre anys hem filat molt prim i ara estem gaudint de l'estalvi. Són obres necessàries, perquè al pont hi havia perill per als vianants i els ciclistes, i la casa Feliu no tenia fonaments. Però no són grans inversions.
Prioritats de futur?
Volem afrontar les inversions estrictament necessàries i seguirem treballant per la sostenibilitat, l'estalvi i l'eficiència energètica, amb la instal·lació de calderes de biomassa i de LED als espais públics per mostrar a la gent que són iniciatives bones per al medi ambient i també per a les seves butxaques.
Hi haurà dos regidors més. Tant ha crescut Celrà?
Sí, a l'últim mandat hem crescut més de 400 habitants. Som un dels pocs pobles de Catalunya que encara tenen un índex de creixement elevat. Tenim a prop empreses càrnies i de transport molt potents, en les quals treballen molts immigrants, sobretot d'origen romanès.
Bona convivència?
Sí, no hi ha gaire conflictivitat, en part perquè tenim un índex d'atur molt baix, menys de la meitat de la mitjana catalana.
Què passarà el 27-S?
Hem d'anar tots a l'una perquè, sense unitat, podem fer malbé una cosa que s'ha aconseguit durant anys amb la il·lusió de molta gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]