Política

Arxivat el cas d'espionatge de Método 3 a exdirectius del Barça

El jutge desimputa els exdirectius Joan Oliver i Xavier Martorell

Tampoc admet a tràmit tota una sèrie documents aportats pel soci Oriol Giralt contra l'expresident Joan Laporta

Un jutge de Barcelona ha arxivat la investigació pel cas d'espionatge d'exdirectius del FC Barcelona i altres persones per part de l'agència de detectius Método 3 i per encàrrec de l'exdirector general Joan Oliver i l'antic cap de seguretat Xavier Martorell, que estaven imputats. El magistrat considera que no hi ha proves que els treballs no es realitzessin, i per tant no hi ha apropiació indeguda ni estafa per part d'aquests dos mandataris de l'època de l'expresident Joan Laporta.

Oliver i Martorell estaven imputats per encarregar fins a 132 informes alguns dels quals, teòricament, tenien poc a veure amb les necessitats del club, com la investigació contra quatre vicepresidents de la junta: Joan Franquesa, Rafael Yuste, Jaume Ferrer i Joan Boix. També es van investigar ordinadors d'empleats de l'entitat i la vida privada d'alguns jugadors.

El director de Método 3, Francisco Marco, va insinuar que els exvicepresidents sabien que estaven sent investigats per tal de trobar algun punt negre en la seva biografia que els impedís presentar-se com a candidats a substituir Joan Laporta. Però quan van declarar al jutjat com a testimonis van negar aquest extrem, van dir que Laporta tampoc ho sabia i van apuntar cap a Oliver com a responsable màxim. Per la seva banda, Oliver va dir que ell només encarregava a Xavier Martorell el que li arribava ordenat per part de la Junta Directiva, i Martorell va dir que ell només tenia poder per encarregar el que li deia Oliver.

A més, tots dos van explicar que la majoria d'informes es destruïen un cop eren llegits pels responsables del club. Per això, la interlocutòria acorda l'arxivament de la causa. La decisió pot ser recorreguda.

L'arxivament també inclou la desestimació de noves proves sol·licitades pel soci Oriol Giralt, que va promoure una moció de censura contra Laporta el 2008. Giralt va enviar un escrit al jutge el 20 de març aportant un llapis de memòria amb documents que incriminarien Joan Laporta en aquests espionatges encarregats a Método 3. Però el magistrat no ha acceptat a tràmit aquests documents.

Aquest arxivament ha sorprès a algunes de les parts, sobretot tenint en compte la declaració fa poques setmanes dels exvicepresidents contra Joan Oliver. A Xavier Martorell, a més, li arriba pocs dies després que també s'arxivés un altre cas contra ell per suposadament haver encarregat a Método 3 l'espionatge d'un càrrec del PSC a Sant Cugat del Vallès amb diners del Barça, investigació que no es va poder demostrar que s'arribés a realitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona