Política

El PP valencià expulsa l'alcaldessa de Novelda dies abans del juí de Fitur, en què està processada

La Fiscalia reclama 11 anys de presó i 34 d'inhabilitació per a l'exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts per un presumpte delicte continuat de prevaricació

El PPCV ha expulsat l'alcaldessa de Novelda, Milagrosa Martínez, que demà dimarts afronta en el TSJ valencià el juí del cas Gürtel en el qual està processada per suposades irregularitats en la contractació de Fitur entre 2005 i 2009 per part de la Conselleria de Turisme, de la qual va ser titular. La Fiscalia reclama 11 anys de presó i 34 d'inhabilitació per a l'exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts per un presumpte delicte continuat de prevaricació.

El Comité de Drets i Garanties del PPCV va iniciar el febrer passat un expedient contra Martínez després d'acordar la seua suspensió cautelar de militància i funcions en conéixer-se l'obertura de juí contra Martínez pel cas Fitur. Després del període d'al·legacions, a finals de la passada setmana es va adoptar la resolució definitiva, que ja ha sigut comunicada al grup popular municipal, segons han indicat a Europa Press fonts del PPCV.

En declaracions a Europa Press, el portaveu del grup popular en el consistori, Rafael Saez, ha confirmat l'expulsió de Martínez, que ara passarà al grup de no adscrits.

No obstant açò, Saez ha detallat que l'expresidenta de les Corts mantindrà la vara de comandament de l'alcaldia, mentre no dimistisca, es presenta una moció de censura –que l'oposició ja ha dit que no– o s'acabe el mandat. El PP local es va dividir en dos sectors a principis de mes quan 5 dels 12 regidors que van iniciar la legislatura al costat de Milagrosa Martínez van abandonar el grup municipal.

“Ara és alcaldessa però no és del PP ni està dins del grup municipal del PP”, ha continuat Saez. Així mateix, ha afirmat que la resta de regidors de l'equip de govern segueixen sent afiliats del PP, encara que no ha descartat que es produïsquen més expulsions. “Podria haver-n'hi, però no depén de nosaltres”, ha assenyalat el portaveu popular.

El dirigent ha lamentat que “l'únic moviment” que poden impulsar és “una moció de censura per a la qual es necessita la majoria absoluta, 11 regidors, però que necessitarien els vots del PSPV i UPyD, i sembla que no estan disposats a fer el pas.

Els 5 edils populars que van dimitir van abandonar l'equip de govern. La resta de regidors que segueixen amb la primera edil continuen també sent del PP perquè “de moment no els han expulsat”. En l'Ajuntament de Novelda resten dos plens ordinaris, l'un el 20 d'abril i l'altre el primer dilluns de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona