Política

La Policía Nacional obre un expedient pel cas de Calella

El director general afirma que investigarà l'episodi en què un agent es va orinar sobre una estelada durant una discussió

L'alcaldessa confia que s'arribarà fins al fons i s'actuarà en conseqüència

L'episodi de l'agent de la Policía Nacional que a principis de març es va orinar sobre una estelada davant un pub de Calella continua. Després que l'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU), enviés una carta de queixa al director general del cos, Ignacio Cosidó, explicant-li els fets, aquest ha respost. En la missiva que ha fet arribar a la cap del govern local, Cosidó comenta que ha llegit “amb preocupació” l'escrit on es fa referència a “una actitud de menyspreu cap a una bandera catalana i que, segons sembla, va ser protagonitzat per integrants del cos de la Policía Nacional”. L'alt representant anuncia que s'ha obert un expedient “per aclarir” el que ha passat i del qual es podran derivar “les responsabilitats disciplinàries que corresponguin”.

Finalment, conclou la carta agraint a l'alcaldessa que no faci responsable d'un cas aïllat tot el cos policial que està desplegat a la zona, “els integrants del qual fa molt de temps que demostren el seu compromís amb la defensa dels drets i de les llibertats dels ciutadans, així com el respecte als símbols representatius de l'Estat i de les comunitats autònomes”, escriu Cosidó.

Confiança del govern

Montserrat Candini va confirmar ahir haver rebut la carta i va afegir que, prèviament, el director general li havia trucat per comunicar-li personalment l'inici de la investigació. “Em va reiterar el seu malestar davant dels fets ocorreguts i va insistir que arribaria fins al final per descobrir els responsables i actuar en conseqüència”, va comentar. L'alcaldessa valora “molt positivament” l'interès demostrat per la direcció del cos policial i està convençuda que s'exigiran responsabilitats. “Em crec les paraules del director general i confio en la seva actuació”, va precisar.

En aquest sentit, fonts policials van confirmar ahir que s'ha engegat una investigació interna per recollir tota la informació sobre l'episodi i conèixer la identitat tant del policia que es va orinar sobre l'estelada com dels agents que l'acompanyaven, tots ells fora de servei. El grup forma part del contingent desplegat a la zona des del setembre. Els agents dormen a Calella, però tenen les furgonetes a Pineda.

LA FRASE

Em crec les paraules del director general de la Policía Nacional i confio en la seva actuació
Montserrat Candini (CiU)
ALCALDESSA DE CALELLA

Van fer identificar membres de la llista del PSC

La Policía Nacional també va tenir un protagonisme no desitjat el passat dia 21, minuts abans de la presentació del candidat del PSC de Calella, Josep Torres, a l'hotel Volga, on s'hostatgen els agents. Segons recorda Torres, el càmera de Ràdio Calella Televisió que cobria la informació va sortir del'establiment per prendre imatges generals i se li van adreçar uns policies uniformats reclamant-li que s'identifiqués. “Ell els va dir qui era, però van insistir que els ensenyés el DNI”, apunta. El càmera va entrar a l'hotel per explicar la situació i per demanar suport mentre els agents esperaven a fora. “Vam sortir el periodista del mitjà local, jo mateix i Cindy Rando, que ocupa el número 2 a la llista, per intentar aclarir què passava”, comenta. El candidat socialista destaca que en tot moment la conversa amb els agents va ser molt correcta i gens crispada, però que els policies van insistir que els havien de mostrar el DNI. “Va ser un moment desagradable, perquè malgrat que era evident que no calia, que érem gent pacífica, es va imposar l'autoritat militar”, lamenta Torres, que posa en dubte que els agents tinguessin les competències per poder actuar com ho van fer. “Em va recordar un estat policial, però vam decidir acceptar per evitar que les coses es compliquessin”, relata, i afegeix que “malgrat ser una simple anècdota, l'actuació és molt criticable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres