Política

Puig exigeix els nous consellers màxim compromís i lleialtat amb el poble valencià

“Aquest és el camí d'un Consell compromès fins a la medul·la amb totes les causes justes”, ha dit el president durant la presa de possessió dels seus càrrecs

Tots han promès en valencià

El Saló de Corts del Palau de la Generalitat Valenciana ha sigut l'escenari triat per l'acte de presa de possessió dels nous consellers del govern presidit pel socialista Ximo Puig. Amb nombrosa presència d'autoritats i representants de la societat civil tots els consellers ha promès el seu càrrec en valencià.

L'acte s'ha iniciat amb la lectura per part d'una emocionada vicepresidenta, Mónica Oltra ,del decret de nomenament dels membres del Consell, publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Posteriorment els consellers han anat, un per un, prometent els seus càrrecs. La primera ha estat Mónica Oltra com a vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Política Inclusiva. Després ella mateixa s'ha encarregat d'anar cridant els consellers, que han utilitzat la formula de la promesa i tots ho han fet en valencià. Han promès, per aquest ordre, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler (PSPV-PSOE) qui a més ha promés “lleialtat als valencians i valencianes”, sent l'únic de tots que ha anat més enllà de la fórmula establida; la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo (independent); el conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà (Compromís); la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón (PSPV-PSOE); el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent (Compromís); la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián (independent) ; la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador (PSPV-PSOE) i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz (Compromís).

Durant el seu discurs, Puig ha remarcat que els nous representants han promès “lleialtat al poble valencià, a les persones que viuen, treballen i estimen aquesta terra” i els ha demanat que mai perden de vista el seu horitzó “les persones vivint dignament en una societat justa, culta, tolerant, oberta i inclusiva”. Puig també els advertit que han de ser conscients dels límits que tindran a l'hora de treballar, sobretot els econòmics. Això no obstant, el president ha recordat l'aprovació fa 10 anys del matrimoni igualitari i l'ha posat com exemple de “la fortalesa” que pot tindre un fet legislatiu senzill que ha canviat la vida de moltes persones. “Aquest és el camí d'un Consell compromès fins a la medul·la amb totes les causes justes”.

En aquest sentit, Ximo Puig ha definit el seu nou equip de govern com un govern “amb ambició infinita” i els ha demanat que posen tota la seua “capacitat, humanitat i voluntat” així com “la màxima dedicació i intensa proximitat” per crear una nova complicitat entre els ciutadans i la institució. Puig ha dit que el nou Consell “vol lluitar perquè cap valencià i valenciana estiga al marge del nou futur d'aquesta comunitat”.

Emocions

L'acte ha conclòs amb l'himne oficial –no s'ha escoltat l'himne d'Espanya com era habitual en els actes del PP– que sols Mónica Oltra ha cantat plorant. Posteriorment s'ha produït la tradicional foto dels nous membres del govern valencià a les escalinates del Palau. Finalment, cadascú dels consellers s'ha fet la foto que figurarà oficialment als seus departaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona