Política

Espadaler: “Per a Unió Catalunya és la prioritat, per a C's i el PP és un simple camp de batalla de les eleccions generals”

El candidat assegura que el partit aspira a la “plena sobirania del país” però defensa que es vol anar “pas a pas”

El candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha acusat Ciutadans (C's) i el Partit Popular (PP) d'usar Catalunya com un “simple cap de batalla” de cara a les eleccions generals. Espadaler ha fet aquestes declaracions hores abans que el president espanyol, Mariano Rajoy, visiti Castelldefels.

En canvi, ha defensat que Catalunya és “la prioritat i la raó de ser “ del seu partit. El candidat ha assegurat que Unió aspira a la “plena sobirania” de Catalunya però que volen anar “pas a pas i sempre des de la seguretat jurídica”. “Diàleg, acord i urnes, aquest és el nostre camí”, ha manifestat des de Girona, on ha presentat la llista per al proper 27-S. 

El candidat d'Unió per a les eleccions del 27 de setembre ha aprofitat la presentació de la llista a Girona per enviar un missatge a Ciutadans i al PP de Catalunya. Segons ha assegurat, ambdós partits no defensen els interessos de Catalunya -“no ha esta mai la seva prioritat”, ha dit- sinó que l'usen com a “simple camp de batalla” per a les eleccions generals.

Espadaler ha acusat el partit d'Albert Rivera de “tirar la pedra i amagar la mà” pel que fa a l'atac al model lingüístic català. Pel que fa al PP, s'hi ha referit com el partit que, des del govern espanyol, “ha fet la feina bruta” amb la llei Wert. “Per a Unió Catalunya és l'essència i la raó de ser”, ha manifestat.

Espadaler també ha aprofitat per enviar un missatge a CDC i ERC. Per una banda, ha fet una crida als partits perquè, més enllà del 27 de setembre, expliquin “com pensen governar el país”. “Ens preocupa molt el 27 de setembre però tant o més els dies i els anys que vindran, i reclamem a la resta de formacions que expliquin les propostes concretes sobre educació, sanitat o polítiques econòmiques”, ha manifestat.

A més, també ha subratllat que CDC i ERC volen resoldre el moment actual “amb presses” i els ha demanat “respecte” per a Catalunya. “Volen anar pel camí de la rapidesa per resoldre l'horitzó nacional, Catalunya mereix seny i respecte i fer les coses pas a pas”, ha manifestat.

El candidat d'Unió també ha defensat que el seu partit aspira a la “plena sobirania nacional” del país però que ho vol fer des de la seguretat jurídica i en el marc europeu. “Diàleg, acord i urnes, aquest és el nostre camí”, ha sentenciat.

Resposta a De Gispert

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert (exmilitant d'Unió), ha criticat Espadaler i, en unes declaracions recents, l'ha acusat de ser “un fals” per haver estat al govern d'Artur Mas durant anys i ara criticar la seva aposta sobiranista.

Espadaler ha dit que no volia entrar en una “brega pública” amb De Gispert però sí que li ha donat una resposta velada. Segons el candidat d'Unió, CDC ha agafat el camí d'ERC i aposta per la Declaració Unilateral d'Independència. “Jo estic exactament on estava fa un, quatre i set anys; no sóc jo qui ha canviat fer la política des del seny, la moderació i el diàleg”, ha respost.

La llista gironina d'Unió

El candidat d'Unió a Girona, Xavier Dilmé, ha presentat els noms que confeccionaran la llista a la demarcació. Malgrat que la llista ja compta amb l'aval de l'assemblea gironina (aprovada per assentiment) cal que el 4 d'agost el Comitè de Govern del partit li doni el vistiplau definitiu i, per això, encara no s'ha donat a conèixer l'ordre.

No obstant això, ja han transcendit els quatre noms que acompanyaran Dilmé en els primers llocs: Montser Ricart (regidora a Vilafant), Jordi Aurich (fou director general de Protecció Civil amb Espadaler a la conselleria d'Interior), Núria Gòmez (cap del Servei Català del Trànsit a Girona) i Josep Maria Pasqual, periodista.

Dilmé ha destacat que és una llista “equilibrada” perquè hi ha membres de les vuit comarques gironines i també de professions diverses. També ha defensat que és “l'única candidatura encapçalada per un nacionalisme centrat i que no és d'esquerres”. També ha fet una crida a la resta de partits perquè facin una campanya amb “propostes concretes” i ha criticat que algunes formacions estan enfocant la confecció de les llistes com si fos “un concurs de popularitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona