Política

Insten els hotelers de Lloret a ser actius en el compliment de l'ordenança de civisme

Catorze regidors de vint acorden modificar el text del març, que el gremi va impugnar

Protesta del grup de Fuertes per les mocions supramunicipals

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va instar ahir els hotelers del municipi a ser actius en el compliment de l'ordenança de civisme i seguretat. Obligat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2014, l'Ajuntament va canviar ahir apartats de tres articles de l'esmentada ordenança per detallar com han d'actuar els empresaris en la prevenció d'actituds incíviques.

El nou redactat dels articles 39.3, 54.7 i 63.3 exposa que els hotelers han de lliurar un document informatiu als clients sobre les conductes no permeses quan aquests facin l'entrada. A més, els establiments han de tenir personal a consergeria que vetlli perquè no hi hagi conductes no permeses i, si n'hi ha, perquè avisin a la policia.

Els canvis ja havien estat aprovats, de manera inicial, el 9 de març, però el Gremi d'Hostaleria els havia impugnat al·legant indefensió. Ahir es van aprovar de manera definitiva gràcies a 14 vots a favor (sis de CiU, tres del PSC, dos d'ERC-Avancem, dos de Ciutadans i un del PP), tres abstencions (dues d'ICV-EUiA i una d'En Lloret, Sí se Puede) i tres en contra (Millor). No hi era Josep Teixidor (Millor), que ha hagut de renunciar a l'acta de regidor per raons de salut.

El portaveu de CiU, Albert Robert, va defensar la posició del seu grup i va assenyalar que els canvis “milloren l'ordenança” ja que “es pretén donar informació als clients i fer tasques de prevenció en les mesures de seguretat”. Jordi Orobitg (ERC-Avancem), que forma part de l'equip de govern, va assenyalar que és raonable demanar als hotelers que “en lloc de ser reactius, tinguin una conducta proactiva” a l'hora de fer complir la norma.

Feina per al síndic

Un dels primers punts del ple va ser l'informe del síndic de Lloret, Joaquim Teixidor, que va informar de les seves 79 actuacions de l'any passat –un 68% més que les 47 del 2013–. Del total d'actuacions, 53 corresponen a queixes, 21 de les quals s'han resolt gràcies a la mediació (un 36,84%) i cinc encara estan pendents de resposta de l'Ajuntament (un 8,77%).

D'altra banda, el líder del Moviment Independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes, va protestar per les tres mocions supramunicipals presentades en la sessió d'ahir (en contra de les armes nuclears, de la llei mordassa del PP i del tractat del lliure comerç i inversió entre els Estats Units i la Unió Europea).

Fuertes va dir que durant el mandat el seu grup no participarà en aquestes mocions. Va exposar que s'havien plantejat, fins i tot, deixar la sala quan es debatin mocions que creu que no afecten a Lloret. Al final, no ho faran.

LA FRASE

Els canvis milloren l'ordenança. Els sectors públic i privat se'n faran coresponsables
Albert Robert
PORTAVEU DE cIu

LA XIFRA

79
actuacions
va fer el síndic de Lloret, Joaquim Teixidor, el 2014. Un 68% més respecte de les del 2013 (47).

LA DATA

09.03.15
És la
data de l'aprovació inicial dels canvis en l'ordenança de civisme. Ahir es van aprovar de manera definitiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona