Política

Mas crida els indecisos a votar en favor del nou estat

El president alerta els votants “de bona fe” de la llista de Lluís Rabell que el sufragi serà interpretat com a contrari a la independència

L'acte de Junts pel Sí omple a vessar el centre cultural de Valls

El president de la Generalitat i candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, va fer ahir una crida al vot útil independentista en els comicis del 27-S. “No és el mateix qui votarà el PP que qui votarà Catalunya Sí que es Pot (CSQP) però també es comptaran els seus vots com un no”, va dir Mas, en una al·lusió directa “als que de bona fe poden pensar en altres opcions”.

Mas no va criticar la llista que lidera Lluís Rabell però sí que va alertar que, la nit electoral, els seus sufragis seran interpretats com a contraris a la independència. “I, com hi hagi més diputats del no que del sí, a Madrid faran festa grossa, i el primer a fer-la es diu José María Aznar”, hi va afegir.

Mas va llançar el missatge en el decurs d'un acte preelectoral de Junts pel Sí, a Valls, que va deixar petit el centre cultural de la capital de l'Alt Camp. Més de mil persones, a banda de les que no van poder entrar al recinte, van aplaudir a peu dret l'entrada de Mas acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Albert Batet, amb els candidats Montserrat Palau, Marta Rovira, Carme Forcadell i Germà Bel. “Mai ho havia vist tan ple, ni tan sols per les Festes Decennals”, va dir un dels assistents que des de feia força estona esperava l'inici de l'acte.

El denominador comú de les intervencions va ser el moment excepcional que suposa el 27-S per al país, que “per primer cop en tres segles exercirà el dret a decidir”, va dir Mas. No es va estar de reconèixer que l'estratègia de “la puta i la Ramoneta” i el suport que Catalunya ha donat als diferents executius de Madrid en temes d'estat no han tingut contrapartida. “Quin és el resultat?”, es va preguntar. I hi va afegir: “L'únic que ens queda és el que tenim entre mans, tenir els instruments que tenen els estats lliures d'Europa.”

El cap de llista per la demarcació de Tarragona de Junts pel Sí, Germà Bel, va insistir en aquest esgotament: “Compartim un gran cansament en la lluita per una causa perduda: la transformació de l'Estat espanyol.” Bel hi va afegir que “en la manifestació del juliol del 2012” es va “adonar que estava cansat d'estar cansat” i d'intentar “fer entendre que els ciutadans no són súbdits i que els governs han de governar, no manar”. El candidat també va reforçar el missatge de Mas tancant el discurs afirmant que “el no serà administrat des de Madrid... i sense complexos”.

Palau, Rovira i Forcadell van intervenir abans reclamant el vot. “Les dones catalanes, com a dones i com a catalanes, no volem ser súbdites ni estar sotmeses”, va dir Palau.

Cap esment a l'operació de la Guàrdia Civil vinculada a CDC. Mas es va remetre a declaracions dels dirigents del partit. Sols Forcadell va afirmar: “Hem de tenir molt clar que al davant hi ha un estat molt poderós que ens està ajudant i ens continuarà ajudant perquè d'aquí al 27-S en continuarà fent de molt grosses.” I hi va afegir: “No caiguem en les provocacions, sisplau.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona