Política

Sí que es Pot, PP i C's vinculen CDC i corrupció

Iceta manté que si hi ha irregularitats Mas ha de prendre responsabilitats

Com era d'esperar, la majoria de caps de llista va criticar ahir CDC arran de l'escorcoll de divendres passat. I alguns van vincular sense contemplacions el partit amb la corrupció i la trama de constructores. És el cas de Catalunya Sí que es Pot, que ahir tenia el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a Barcelona. En un escenari gens casual –davant del Palau de la Música–, el cap de llista de la coalició, Lluís Rabell, es queixava en veu alta com famílies com la dels Sumarroca –que és la que està essent investigada– han condicionat presumptament la vida política del país i assegurava que mai farien coalició amb CDC, que ha actuat amb mala praxi. “No acceptarem que repeteixin el cas de Banca Catalana: que ningú es refugiï darrere de la bandera per amagar la seva corrupció”, avisava Rabell. En aquest sentit, va avisar que Catalunya no pot avançar cap a una millor sobirania nacional “de la mà dels corruptes o els corruptors”. Per la seva banda, Iglesias va reclamar a Artur Mas que doni la cara. “És lamentable que durant el seu discurs en l'acte de Junts pel Sí ho obviés”, va retreure i va equiparar el volum de casos de corrupció que esquitxa CDC amb els del PP. “Hauria de reconèixer que en última instància el seu partit està vinculat a casos de corrupció”, va dir.

Per la seva banda, des del PP i C's les crítiques contra CDC no es van aturar, mentre que el PSC va tenir un to més neutre. El candidat Miquel Iceta demanava respectar la presumpció d'innocència però també insistia que si la justícia confirmés que CDC s'ha finançat de manera il·legal “algú hauria de prendre responsabilitats polítiques, i aquest algú no és altre que Mas”.
Inés Arrimadas (C's) negava que el registre a la seu de CDC sigui “un atac a Catalunya” i acusava el partit de fer “victimisme”, mentre que Xavier Albiol (PP) negava que l'escorcoll a CDC s'ordenés “des d'un despatx fosc” a Madrid sinó perquè “hi ha clars indicis”. Per ell, Mas és “el gran enemic” del país.

Per la seva banda, El líder d'ERC, Oriol Junqueras, instava CDC a tenir “un compromís inqüestionable contra la corrupció, que ho demostrin i siguin transparents”. Junqueras va dir estar “convençut que Mas hauria de parlar” sobre els registres a la fundació CatDem i a la seu de CDC. El registre va acabar a mitjanit i la policia judicial es va endur diversa documentació dels locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona